СБУ повідомила про підозру зраднику, який працював на окупаційну владу і допомагав провести псевдореферендум на Херсонщині

 
Служба безпеки задокументувала діяльність уродженця Херсона, який після повномасштабного вторгнення рф на територію України добровільно пішов на співпрацю з окупаційною владою.
Фігурант у вересні 2022 року зайняв посаду у фейковій адміністрації «Білозерського муніципального округу» – очолив так звану раду молоді.
За свідченнями очевидців, зрадник активно допомагав окупантам проводити псевдореферендум про «приєднання до рф». Але довго затриматись «у кріслі» йому не вдалося – після звільнення Білозерської громади Силами оборони України колаборант втік на тимчасово окуповану територію.
На підставі зібраних доказів слідчі СБУ зловмиснику заочно повідомили про підозру за ч. 2 ст. 111 (державна зрада) і ч. 5 ст. 111-1 (добровільне зайняття громадянином України посади, пов’язаної з виконанням організаційно-розпорядчих або адміністративно-господарських функцій, у незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованій території, у тому числі в окупаційній адміністрації держави-агресора, а також участь в організації та проведенні незаконних виборів референдумів на тимчасово окупованій території) Кримінального кодексу України.
Співробітники СБУ встановили його місця перебування та проводять заходи для притягнення до відповідальності.
Досудове розслідування здійснювали слідчі Управління СБ України в Чернівецькій області за процесуального керівництва Чернівецької обласної прокуратури.

peredplata