Буковинська міліція вкотре погрожує відповідальністю організаторам і учасникам за несанкціоновані акції

Буковинська міліція вкотре погрожує відповідальністю організаторам і учасникам за несанкціоновані акціїБуковинська міліція вже вдруге за місяць попереджає про відповідальність за порушення порядку організації і проведення зборів, мітингів, вуличних походів і демонстрацій. Спершу це стосувалось перекриттів доріг, тепер же повідомлення звучить ніби засторога.

І починається майже такими ж словами:

Останнім часом деякі політичні сили використовують пересічних громадян для проведення неправомірних пікетів, мітингів тощо (тоді було: Останнім часом у Чернівецькій області зафіксовано декілька фактів перекриття руху транспорту місцевими мешканцями, які були організовані та проведені з порушенням законодавства.).

Згідно діючого законодавства організатори та учасники несанкціонованих акцій можуть бути притягнуті до адміністративної відповідальності відповідно до ст. 185-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення (Порушення порядку організації і проведення зборів, мітингів, вуличних походів і демонстрацій).
За вказані дії законом передбачено покарання у вигляді попередження або накладення штрафу.

СЗГ УМВС України
в Чернівецькій області

Раніше такої активної попереджувальної роботи з боку міліції щодо мирних акцій громадян ми не спостерігали. Тому це викликає подив і перестороги. Адже, зважаючи на те, що закони всі читають по-своєму, якщо громадянин має просто завчасно повідомити про проведення акції, то влада хоче, аби повідомляли як мінімум за робочий день.

peredplata