Якщо на Буковині не платитимуть зарплату, то в цьому винен буде Папієв і компанія

Якщо на Буковині не платитимуть зарплату, то в цьому винен буде Папієв і компаніяПроблеми із виплатами зарплат викликані не проблемами бюджету, а невжиттям \”упереджувальних заходів\”. Про це заявив на засіданні уряду прем\’єр Микола Азаров. На його думку, заробітну плату затримують через неефективність роботи місцевих чиновників.

\”Проблеми, які виникають з фінансуванням та виплатою заробітної плати в окремих регіонах, переважно свідчать не про глибину бюджетних проблем, а про те, що не вжито заходів з упередження\”, – думає Азаров.

Він вказує на різні механізми, які моглиб допомогти уникнути проблем.

\”Якщо на території в певний період не вистачає коштів на оплату праці – є можливість, наприклад, взяти бюджетну позику\”, – нагадав Азаров несвідомим губернаторам.

Прем\’єр обурився, що проблему погашення зарплатної заборгованості \”вирішити поки не вдалося\”.

\”Є факти навіть виникнення \”нових\” боргів перед працівниками. Це недопустимо\”, – визнав прем\’єр.

Глава уряду розповів про графіки скорочення боргів, які поки не виконуються і пригрозив керівникам, що їх ніхто не вмовлятиме, а ними зацікавлять місцеві адміністрації.

\”Кожен випадок навіть наміру керівництва підприємств скоротити своїх працівників або перевести їх на неповний робочий день, повинен бути приводом для глави адміністрації, щоб втрутитися\”, – пояснив Азаров.

За даними Держкомстату, станом на 1 січня 2013 заборгованість із виплати зарплати була 893,7 мільйонів гривень.

Станом на серпень 2013–го заборгованість становила уже 985,4 мільйонів гривень.

Українська правда

peredplata