Тимошенко скаже своє останнє слово

Юлія Тимошенко може сісти у в\’язницю на 7 років. Саме на такому терміні наполягає держзвинувачення.

Як йдеться в заяві, \”це буде нормальним і достатнім покаранням за перевищення повноважень при укладанні газових контрактів з Росією\”. Але адвокати Тимошенко, у свою чергу, говорять, що здивовані і взагалі не бачать логіки у заявах держзвинувачення. З подробицями – кореспондент \”Вести ФМ\” у Києві Володимир Синельников.

Синельников: Юлії Тимошенко висунуто звинувачення в перевищенні службових повноважень, що завдало великої шкоди державі. Це частина 3-я відповідної статті Кримінального кодексу. Відповідно до цієї частини, їй загрожує покарання від 7 до 10 років. Тобто прокурор попросив мінімальне покарання, передбачене цією статтею Кримінального кодексу. Тому говорити про якийсь нелогічності позиції прокурора немає жодних підстав – було б нелогічно, якщо б звинувачення було висунуто в перевищенні службових повноважень, а ось покарання попросили б, скажімо, за порушення правил дорожнього руху.

Інша справа, що зараз, під час судових дебатів, позиція захисту і самої Юлії Тимошенко полягає в тому, що вони намагаються довести не тільки те, що не було самого злочину, але і не було ніякого збитку, завданого державі. І якщо ж суд погодитися з цими доказами захисту, тобто прийде до висновку, що, дійсно, збиток державі не було завдано діяльністю Юлії Тимошенко, то це означає, що звинувачення може бути перекваліфікована вже судом на частина 1-ю тієї ж статті, а це вже зовсім інша відповідальність, практично мінімальна. Це можуть бути виправні роботи або ж навіть взагалі умовне покарання, що, по суті, покаранням, власне кажучи, і не є.

Тобто позиція цілком логічна і прокуратура своє слово сказала. У судових дебатах буде брати участь Юлія Тимошенко. Вона буде обґрунтовувати власну позицію і намагатися спростувати позицію звинувачення. А ось що вирішить суд – це вже питання.

peredplata