Чернівецька обласна рада змінила бюджет на 43 мільйони

Чернівецька обласна рада змінила бюджет на 43 мільйониНа сьогоднішній позачерговій сесії Чернівецької обласної ради депутати проголосували за зміни до обласного бюджету. Таким чином збільшено обсяг додаткової дотації з державного бюджету на вирівнювання фінансової забезпеченості місцевих бюджетів для спрямування місцевим бюджетам на оплату праці на 43055,4 тис.гривень. Це ті самі 43 мільйони, про які говорив голова ОДА Михайло Папієв, якого на сесії не було.

Як повідомив заступник голови ОДА Кирило Крищенко, дотація виключно на оплату праці бюджетникам.

На запитання депутата-опозиціонера Миколи Салагора стосовно того, що це свідчення колапсу в області щодо неспроможності влади обласної виплатити зарплатні бюджетникам, Кирило Крищенко парирував, що загалом фонд оплати праці працівників бюджетної сфери краю складає близько 2 мільярдів гривень. А тому 43 мільйони – це ніяк не колапс. І він пообіцяв, що всі виплати будуть здійснені вчасно і наразі заборгованості щодо виплат бюджетникам не існує на Буковині.

Також Кирило Крищенко повідомив, що розподіл субвенції по районам області визначається розпорядженням голови ОДА на основі об\”єктивних даних.

peredplata