Прокурори Буковини попередили незаконне надання 150 га земель запасу та резервного фонду

Прокурори Буковини попередили незаконне надання 150 га земель запасу та резервного фондуОргани прокуратури Чернівецької області провели перевірки додержання законодавства у діяльності органів виконавчої влади та місцевого самоврядування при наданні й використанні земель запасу і резервного фонду, в ході яких виявили низку порушень. Зокрема, прокуратурою Новоселицького району встановлено, що сесіями трьох сільських рад без необхідної документації було передано земельні ділянки в оренду 61 особі. Договори не відповідали вимогам Закону України «Про оренду землі» та не пройшли державної реєстрації.

Прокуратурою Кіцманського району виявлено, що рішеннями сесії Неполоковецької селищної ради за відсутності землевпорядної документації передано двом фермерським господарствам земельні ділянки площею 15 га та 1,48 га за межами населеного пункту і укладено з ними угоди про платне користування. На усунення цих порушень прокуратурою до суду скеровані 2 позови про скасування рішень сесії ради та витребування земель із незаконного володіння.

А в Глибоцькому, Хотинському, Кельменецькому та Сокирянському районах посадовими особами сільрад надано в оренду фермерським господарствам земельні ділянки резервного фонду без відповідного рішення органу влади та місцевого самоврядування і без необхідної документації.

За результатами розгляду документів прокурорського реагування органами прокуратури області у 2013 році попереджено незаконне надання 150 га земель запасу та резервного фонду, у державну й комунальну власність повернуто 2,3 га.

На даний час у провадженні суду перебуває одна позовна заява про звільнення самовільно зайнятої земельної ділянки із земель запасу та відшкодування заподіяної шкоди в сумі 19 тис. грн.

Всього ж за результатами перевірки органами прокуратури області внесено 11 подань, пред’явлено до суду 8 позовних заяв.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Чернівецької області.

peredplata