Посадовця Чернівецького прикордонного загону визнали винними у отриманні 58 тисяч хабара

Посадовця Чернівецького прикордонного загону визнали винними у отриманні 58 тисяч хабараІвано-Франківська прокуратура з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері Західного регіону України довела у суді вину заступника начальника відділу прикордонної служби Чернівецького прикордонного загону у злочині, передбаченому ч. 1, 2 ст. 368 КК України (прийняття пропозиції та одержання неправомірної вигоди службовою особою).

13 листопада 2013 року Верховинський районний суд Івано-Франківської області визнав винним капітана Г. в інкримінованому йому злочині.

Зібрані під час досудового розслідування докази знайшли своє підтвердження у суді. Встановлено, що заступник начальника відділу прикордонної служби «Шибени» Чернівецького прикордонного загону 16 червня 2013 року одержав неправомірну вигоду від громадянина Г. в сумі понад 58 тисяч гривень за сприяння у переправі контрабанди та у вільному доступі до прикордонної смуги.

Як повідомив начальник відділу організації участі прокурорів у суді та нагляду за виконанням судових рішень у кримінальному провадженні старший радник юстиції А. Зубач, за вищевказані протиправні дії суд призначив покарання у виді штрафу в розмірі 20 тис. грн. з позбавленням права обіймати керівні посади строком на два роки.

Микола Гуцуляк,
прес-секретар прокурора
Західного регіону України
з нагляду за додержанням законів
у воєнній сфері

peredplata