Юлія Тимошенко закликає громадян та опозицію України продовжити євроборотьбу

Юлія Тимошенко закликає громадян та опозицію України продовжити євроборотьбуЕкс-прем\’єр-міністр України Юлія Тимошенко вважає, що шанси України на європейське майбутнє ще не втрачені та закликає всіх громадян та опозиційні політичні сили продовжити боротьбу.

\”Моя мама теж вважає, що це не кінець. Через моє посередництво мама закликає громадян України і опозицію в країні до боротьби за європейський шанс. І все ж у нас є шанс, який ми повинні використовувати кожен день і годину. Якщо тиск буде досить великий, то Янукович ще може виконати критерії, встановлені Брюсселем\”, – сказала дочка екс-прем\’єр-міністра України Євгенія Тимошенко у інтерв\’ю \”Польському радіо\”.

На її думку, надія залишається до останнього моменту перед початком саміту Східного партнерства у Вільнюсі.

Євгенія Тимошенко вважає, що персонально відповідальним за рішення уряду є президент Віктор Янукович, який разом з парламентською більшістю хоче заблокувати всі закони, котрі наближають Україну до Євросоюзу. За її словами, через політику Віктора Януковича даремними є зусилля багатьох людей, які прямували до зближення України з ЄС.

Як відомо, 21 листопада уряд України ухвалив рішення про припинення євроінтеграційного процесу. Внаслідок цього єврокомісар з розширення і Європейської політики сусідства Штефан Фюле скасував свій позачерговий візит до України, який мав відбутися увечері 21 листопада.

Одразу після цього місія Європарламенту висловила глибоке розчарування одностороннім рішенням уряду України відкласти підписання угоди про асоціацію з Європейським Союзом та заявила про необхідність активно пильнувати умови утримання та поводження з Юлією Тимошенко.

\”Ми рекомендуємо Європейському Союзу і, зокрема, президенту Шульцу та Європейському парламенту як ініціаторам цієї місії, виходячи з обов\’язку дотримуватися обережності, активно пильнувати умови утримання та поводження з пані Тимошенко. Конкретні заходи повинні бути прийняті для забезпечення цього\”, – заявили Пет Кокс та Олександр Кваснєвський.

Про це повідомляється на сайті Ю.Тимошенко.

peredplata