Україна кримінальна

Україна кримінальнаУпродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 5 531 заява про злочини.
За незаконне зберігання зброї затримано три особи. У правопорушників вилучено саморобну гвинтівку, гранату та 235 набоїв.
За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано двох осіб. Вилучено 6,1 кг наркотичних засобів.
Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 117 дорожньо-транспортних пригод, у яких 17осіб загинули та 134– травмовані.

В одному з сіл Магдалинівського району Дніпропетровської області 2 жовтня у своєму будинку було знайдено мертвим з ножовим пораненням 33-річного безробітного. У результаті оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні вбивства затримано раніше судимого 45-річного безробітного жителя міста Дніпропетровськ. Попередньо встановлено, що він увечері 1 жовтня в будинку потерпілого під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв вбив ножем господаря.

У місті Бердянську Запорізької області 2 жовтня в результаті оперативно-розшукових заходів затримано 22-річного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він уночі 27 вересня у лісосмузі на околиці міста Бердянська, після спільного розпиття спиртних напоїв, зґвалтував 14-річну жительку цього ж міста (з 2 жовтня розшукувалася як безвісти відсутня), після чого, з метою приховування злочину, задушив потерпілу. Тіло знайдено.

У місті Кам’янці-Подільському Хмельницької області 2 жовтня на вулиці під час військово-історичної реконструкції зразка маневрів піхотної атаки козацьких військ та московських стрільців й відтворення історичних подій XVII століття, у рамках проведення міжнародного військово-історичного фестивалю «Кам’янець – земля героїв», 36-річний житель міста Києва, мимовільним пострілом з саморобного макету рушниці шомполом, який був залишений у каналі ствола, поранив у голову учасника згаданої реконструкції – 38-річного громадянина сусідньої держави, який невдовзі помер в лікарні. Правопорушника затримано. Зброю вилучено. За цим фактом слідчим управлінням УМВС України в Хмельницькій області порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.1 ст.119 (вбивство через необережність) Кримінального кодексу України.
У місті Івано-Франківську 2 жовтня в результаті оперативно-розшукових заходів затримано 37-річного іноземця. Попередньо встановлено, що він удень 16 вересня в одному з сіл Кіцманського району Чернівецької області на вулиці з автомобіля безробітного 53-річного місцевого жителя викрав барсетку, у якій знаходилися 7,5 тис. грн. та особисті документи (частину викраденого вилучено).

У місті Харкові в результаті проведення спеціальної операції затримано організовану злочинну групу в складі трьох місцевих жителів (двоє з яких раніше судимі) віком від 25 до 63 років, усі безробітні. Вони в період із жовтня минулого року по липень цього року на території вказаного міста скоювали крадіжки електрообладнання та проводів електропостачання одного з комунального підприємств. Задокументовано 77 фактів злочинної діяльності.

В Автономній Республіці Крим працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадовця відділу митної варти Кримської митниці. Він вимагав та отримав 20 тис. грн. хабара від власника судна за не складання відносно нього адміністративного протоколу за порушення митних правил. Хабарника затримано. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.3 ст.368 КК України (одержання хабара).

У Донецькій області працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадовця Краматорського міського управління юстиції. Вона вимагала п’ять тис. грн. хабара від жителя міста Краматорська за позачергове оформлення документів для виїзду за кордон. Посадовця затримано під час отримання частини хабара у сумі 2,4 тис. гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.3 ст.368 (одержання хабара) Кримінального кодексу України.

На Дніпропетровщині працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службових осіб одного з районних відділів Державної виконавчої служби Дніпропетровського міського управління юстиції в місті Дніпропетровську. Вони у минулому році незаконно скасували постанову про накладення арешту на розрахункові рахунки одного з товариств з обмеженою відповідальністю, унаслідок чого з рахунків були зняті кошти, які згідно ухвали Господарського суду Дніпропетровської області в примусовому порядку повинні бути відшкодовані іншому товариству з обмеженою відповідальністю. Таким чином останньому товариству завдано збитків на суму 2,1 млн. гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України.

На Івано-Франківщині працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службових осіб одного з приватних підприємств. Вони впродовж трьох останніх років не перераховували кошти, отримані від споживачів за користування тепловою енергією на рахунок зі спеціальним режимом використання дочірнього підприємства однієї з національних акціонерних компаній, чим завдали збитків останній на загальну суму 411 тис. гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Інформація надана управлінням зв’язків із громадськістю Міністерства внутрішніх справ України

peredplata