Медіа-профспілка вимагає порушення кримінальної справи за фактом нападів на журналістів

Медіа-профспілка вимагає порушення кримінальної справи за фактом нападів на журналістівПРЕС-РЕЛІЗ

Медіа-профспілка за фактом нападів на журналістів вимагає порушити кримінальне провадження за статтями перешкоджання професійній діяльності журналіста і розбій, вчинений групою осіб

29 листопада 2013 року. Незалежна медіа-профспілка висловлю занепокоєння фактами нападів на журналістів сьогодні у Києві. Вона вимагає від прокуратури відкрити кримінальне провадження за фактами жорстокого побиття у Маріїнському парку в знімальної групи Громадського телебачення – журналіста Дмитра Гнапа і оператора Якова Любчича, а також відбирання в них телевізійної камери і мобільних телефонів. Кримінальне провадження має бути порушено за двома статтями Кримінального кодексу – 171-ю «Перешкоджання законній професійній діяльності журналіста» та за 187-ю за статтею «Розбій, вчинений групою осіб».
Крім того,має бути відкрито кримінальне провадження за 171-ю статтею КК за фактом нападу на групу там же у Маріїнському парку 5-го каналу – журналістки Наталії Жижко та оператора Юрія Усіка.

Медіа-профспілка також констатує, що кілька тисяч молодиків спортивної зовнішності завезені до Маріїнського парку організовано. Вони скоординовані і мають керівників. Це виглядає як свідома провокація певних політичних сил.

НМПУ вимагає від прокуратури перевірити законність перебування, з`ясувати мету їхнього перебування і вжити заходів для недопущення подальших проти правних дій.

Прес-служба Медіа-профспілки

peredplata