Арсеній Яценюк: «У влади є два варіанти виходу з ситуації по справі Тимошенко-Луценка»

Вихід із ситуації, яка склалася зі «справами Юлії Тимошенко і Юрія Луценка», залежить виняткового від політичної волі президента, вважає лідер політичної партії «Фронт Змін» Арсеній Яценюк.

«Владі треба чесно і відверто сказати, збирається вона відпускати Тимошенко чи не збирається», – сказав він на брифінгу у Верховній Раді 6 жовтня.

«Порядок денний на сьогодні може бути тільки наступний. Перший варіант: парламент повертається до розгляду опозиційних законопроектів, які були відхилені вчора, і ухвалює в першому читанні один з них. Варіант другий: при голосуванні в першому читанні за президентський законопроект парламент чітко визначає, що до другого читання повинні бути враховані всі пропозиції опозиції, які провладна більшість вчора успішно провалила», – зазначив лідер «Фронту Змін».

«Є іще третій варіант. Вийдіть і чесно скажіть: «Ми Тимошенко випускати не збираємося, ми граємося зараз зі всією країною, показуючи, що начебто Україна європейська країна і хоче змінити кримінальний закон, який був народжений іще в 1927 році», – сказав він, додавши, що, схоже, саме третій варіант наразі реалізує влада.

«Ніхто з провладної більшості не хоче прийняти рішення (у справі Тимошенко-Луценка. – ред.). Це рішення в руках виключно президента України», – зазначив Арсеній Яценюк.

В інтерв’ю парламентським журналістам Арсеній Яценюк додав, що від того, яким буде рішення президента і провладної більшості залежить, як розвиватиметься Україна далі: «Або зупиняються політичні переслідування і з політичними опонентами будуть боротися тільки в стінах парламенту і на виборах, або Україна залишається країною з невизначеним курсом і тільки розмовами про європейську інтеграцію».

peredplata