Янукович звільнить ще декількох міністрів

Найближчим часом буде оголошено про відставки декількох високопоставлених чиновників, пише \”Комерсант-Україна\”.

Співрозмовники газети стверджують, що президент звільнить міністра економічного розвитку й торгівлі Ігоря Прасолова, міністра закордонних справ Леоніда Кожару й міністра промислової політики Михайла Короленка – за те, що вони вчасно не поінформували уряд про загрози, які несе підписання угоди про асоціацію з ЄС для економіки України.

У Партії регіонів цю інформацію непрямо підтвердили:

\”Думаю, зазнати покарання мають ті, хто належить до економічного блоку. Потрібно подивитися й нинішніх міністрів, і тих, хто займав ці посади раніше – наприклад, Ігор Прасолов, Валерій Хорошковський (колишній перший віце-прем\’єр) і Петро Порошенко (колишній міністр економічного розвитку й торгівлі)\”, – сказав депутат Володимир Олійник.

Як стало відомо в суботу, Генпрокуратура притягає до відповідальності за перевищення повноважень при розгоні акції в ніч на 30 листопада голову Київської міськдержадміністрації Олександра Попова, заступника секретаря Ради нацбезпеки Володимира Сівковича, начальника київської міліції Валерія Коряка і його заступника Петра Федчука.

Втім, видання зазначає що, навіть якщо провина підозрюваних буде доведена, вони можуть уникнути покарання, бо в Партії регіонів готують законопроект про амністію.

Автор законопроекту депутат Вадим Колесніченко не виключає, що, крім амністії для демонстрантів, підозрюваних у штурмі адміністрації президента 1 грудня, документ буде передбачати амністію для організаторів розгону учасників акції 30 листопада.

\”Проект практично готовий. Думаю, протягом тижня його можна буде внести у Верховну раду. Цей закон ми готували під конкретні виклики часу, тож поки я не розглядав питання щодо осіб, яких ви назвали (Попов, Сівкович). У документі мають зазначатися конкретні статті, а мені поки не до кінця зрозуміло, що їм інкримінують. Але якщо йдеться про закон, то амністія теж не може бути застосована вибірково – якщо вона для всіх, то для всіх\”, – заявив Колесніченко.

Він наголосив, що закон може бути застосований тільки до тих осіб, провина яких буде доведена в суді, а на це буде потрібно ще кілька тижнів.
УП

peredplata