Як представники славетних спецслужб дипломата Василя Філіпчука в аеропорту Бориспіль затримували (+відео)

Як представники славетних спецслужб дипломата Василя Філіпчука в аеропорту Бориспіль затримували (+відео)Запис на телефоні у момент затримання у терміналі Д. Слава Богу, у один з них зірвався і прямо у терміналі почав погрожувати мені розбити голову телефоном. я відповідно почав кричати і вимагати міліцію, ці хлопці не очікували такого повороту, підійшла міліція, яка не розуміла, що відбувається, і допомогла, – повідомив Василь Філіпчук. (На фото – крайній праворуч).

Головне – що вдалося вирватися і завантажити відео, де чути як представник спецслужб погрожує. Сподіваюсь, його таки притягнуть до відповідальності. Він точно не мав права погрожувати і не давати посвідчення. якщо ж він – просто бандит, то питання до аеропорту і митників – як він пройшов і чому митники діяли за його командою.

Дякую народному депутату В.Зубику та Кості Бондаренку, які допомогли безпечно вийти і виїхати з цього жаху.

Головне ж – чому?

Скажу відверто – не розумію. Минулого тижня я був у Талліні на конференції і так, досить жорстко розкритикував уряд і тих, хто влаштував бійню. але що – це для когось секрет? Ок, розповів би те саме у Брюсселі – ну що, там також це все для когось секрет?

Ймовірно, це відповідь на мої зусилля минулого тижня максимально затягнути міжнародних гравців для недопущення насилля.

Вважаю це особистою відповідальністю. Коли дітей б\”ють на майдані за ідеї, які я почав проштовхувати ще тоді, коли вони в дитсадочок ходили – це особисто.

Попри те, що до самої угоди у мене критичне ставлення і це ні для кого не секрет, кроки уряду дискредитують Україну і перетворюють її у посміховисько у центрі Європи. Коментарі Азарова про безвізовий режим, який загрожує РФ і для якогог треба узаконити гомосексуальні подружжя – це верх абсурду. не може керівник уряду таке говорити, якщо він не клоун. бо тоді клоуном він виставляє всю країну.
тут стриманість в оцінках зайва.

Тому очевидно спроба залякати – єдине розумне пояснення. інших не маю.

Декілька журналістів запитали, чи не є це спроба використати мене для покарання за погану підготовку угоди.

Відповідаю офіційно: я не був включений до складу жодної переговорної групи, я не вів жодного засідання і не погоджував жодного формулювання в тексті за винятком одного (заміть Ukraine is a European country…. я запропонував Ukraine as a European country).

Я зажди висловлювався критично на внутрішніх нарадах щодо концепції угоди, пропозицій щодо переговорної тактики, відмовився іти на представлення ЄС нашої згоди з паризьким компромісом, де ми злили перспективу членства.

Але після парафування дискусії вже безглузді – парафували, все тепер треба готувати підписання. зривати підписання – це лікувати головний біль шляхом ампутації голови.

Тому і підтримую підписання і у жодному випадку не підтримую геополітичний розворот.

Лише не розумію – кому ж заважає думка однією людини, яку поділяють ще 25 мільйонів??? невже треба влаштовувати таке, щоб я замовк? А тоді їм прийдеться робити з іншими?…

peredplata