30 одеських мітингувальників за Януковича перейшли вночі на Евромайдан

30 одеських мітингувальників за Януковича перейшли вночі на ЕвромайданБлизько четвертої годин в штабі національного опору терміново замовили два підноси бутербродів і гарячого чаю. До барикад на початку вулиці Інститутської прийшли 30 мітингувальників з Маріїнського парку. Їх чотири дні тому привезли з Одеси на мітинг на підтримку Партії регіонів.
«Я в Одесі працюю оператором сайту, через який можна замовити транспорт, – розповідає керівник групи Віктор. – Зателефонував чоловік, який назвався Сергієм і попросив знайти недорогий автобус до Києва. Щоб не гнати його порожняком, запропонував знайти 30 осіб, які погодилися б взяти участь у мітингах на підтримку Віктора Януковича. Пообіцяв заплатити всім 25 000 гривень. Запевнив, що забезпечить житлом та їжею. Коли ми приїхали до Києва, то вдень стояли на мітингах, а вночі нашими ліжками були піддони навколо бочки в Маріїнському парку. Коли закінчилися дрова, я розібрав піддон, за який довелося заплатити 200 гривень штрафу».
Одеські мітингувальники в брудному одязі, з немитими руками. Від деяких тхнуло алкоголем. «Я родом з Одеської області, але вже багато років живу в Одесі, займаюся авторемонтом, – розповідає Сергій, один з\” прихильників \” Партії регіонів. – Цей рік видався дуже невдалим щодо роботи. Нас вербували в закладах , де можна випити. Не те щоб я алкоголік, але іноді можу перехилити чарку. На Майдані пообіцяли допомогти доїхати до Одеси. Приїду додому, помиюся, відісплюся і приїду знову, але вже на Майдан». Керівник групи Віктор раптом голосно скликав своїх земляків. Вони оточують польового командира Майдану. «Вранці до вас прийде наш представник з Одеси і розповість, як ми зможемо допомогти вам дістатися додому, – каже представник оргкомітету Майдану в касці й бронежилеті. – До ранку можете залишитися у нас і трохи поїсти».
Одесити насправді в більшості мігранти з сіл Одеської області. Всі говорять українською з акцентом. Деякі з них з болгарських гагаузьких чи грецьких сіл. В Одесі переважно працюють на будівництві. «А я — корінний одесит, – говорить 18-річний Михайло. – Цього року закінчив технікум за спеціальністю плиточник. Роботи поки знайти не можу. Думав заробити трохи тут».
Через півгодини голова групи Віктор зі сцени Майдану звертається в прямому ефірі до одеситів. «Хочу звернутися до всіх одеситів, хто мене чує. Якщо вас попросять їхати в Київ на підтримку Януковича, не вірте, вас обдурять так само, як і нас». Закінчив одесит свій короткий виступ МАЙДАНІВСЬКИМ гаслом «Слава Україні!». І Майдан відповів: «Героям слава!».

peredplata