Путін каже, що війська в Україну вводити не буде, але про флот нагадав

Росія не збирається \”махати шашкою\” і вводити війська на територію України, хоча доля співвітчизників їй небайдужа.

Про це заявив президент Росії Володимир Путін на прес -конференції в четвер, повідомляють РІА Новости.

\”Це (боротьба за права співвітчизників) зовсім не означає, що ми збираємося \”махати шашкою\” і вводити кудись війська. Це повна нісенітниця, нічого подібного немає і бути не може\”, – заявив Путін.

Путін нагадав, що в Криму дислокується російський Чорноморський флот на основі договору між Росією та Україною.

\”Наявність російського флоту в Севастополі, в Криму, є серйозним стабілізуючим, на мій погляд, чинником і міжнародної, і регіональної політики. Міжнародної – у широкому сенсі, в Чорноморському регіоні\”, – сказав президент.

Водночас Путін підкреслив, що Росії небайдужа доля співвітчизників, і вона постійно піднімає це питання про становище російськомовних жителів у низці країн Євросоюзу, зокрема в прибалтійських державах.

\”Там досі існує таке абсолютно нецивілізоване поняття, як \”негромадянин\”, тобто це і не громадянин, і не іноземець, і не апатрид, а невідомо що таке, позбавлений політичних прав і свобод\”, – заявив президент РФ.

\”І це наші шановні колеги з Євросоюзу терплять чомусь, вважають, що це нормально. Ми вважаємо це ненормальним і будемо далі продовжувати боротися за рівність прав\”, – додав Путін.
Як відомо, 2 грудня депутат міської ради Севастополя Сергій Смольянінов попросив Путіна ввести війська в Україну.
УП

peredplata