Україна кримінальна

Україна кримінальнаУпродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 7 593 заяви про злочини.

За незаконне зберігання зброї затримано 11осіб. У правопорушників вилучено два обрізи мисливських рушниць, чотири одиниці саморобної вогнепальної зброї, гранату та 54 набоя.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано одну особу. Вилучено 11,5 кг наркотичних засобів.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 129 дорожньо-транспортних пригод, у яких 16 осіб загинули та 161– травмовані.

У місті Носівці Чернігівської області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 31-річного безробітного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він удень 7 жовтня на території власного домогосподарства, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, вкинув до колодязя двох своїх синів – двох та п’яти років, які заважали йому відпочивати. Тіла знайдено.

У Куйбишевському районі Запорізької області 6 жовтня у своєму дачному будинку було знайдено мертвою з травмою голови 62-річну жительку міста Запоріжжя. У результаті оперативно-розшукових заходів затримано 35-річного безробітного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він увечері 4 жовтня, з метою заволодіння автомобілем потерпілої, вбив її ножем, після чого на вказаному транспортному засобі втік. Автомобіль знайдено.

На околиці міста Мелітополя Запорізької області 8 жовтня в результаті оперативно-розшукових заходів затримано 35-річного безробітного жителя міста Запоріжжя. Попередньо встановлено, що цього ж дня в одному з селищ Якимівського району згаданої області на території однієї з баз відпочинку під загрозою саморобного пістолета захопив 42-річного жителя міста Дніпропетровська, й на автомобілі останнього, змусив вивезти його на околицю вказаного міста, після чого відпустив. Зброю вилучено. Стосовно затриманого порушено кримінальну справу за ознаками злочинів передбачених ч.2 ст.146 та ч.3 ст.289 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини й незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України.

У Запорізькій області до суду направлено кримінальну справу, порушену за ознаками злочинів передбачених ч.2 ст.185 та ч.3 ст.289 (крадіжка й незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України, стосовно організованої злочинної групи у складі жителя міста Запоріжжя та двох жителів Вільнянського району зазначеної області, віком від 19 до 29 років, двоє з яких раніше судимі. Вони у цьому році на території згаданого міста скоїли чотири незаконних заволодіння транспортними засобами громадян.

У місті Одеса слідчим відділенням Приморського райвідділу Одеського міськуправління внутрішніх справ порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.301 (ввезення, виготовлення, збут і розповсюдження порнографічних предметів) Кримінального кодексу України стосовно жительки міста Одеси. Вона в орендованому приміщенні, через мережу Інтернет, займалася розповсюдженням порнографічної продукції. Підозрювану затримано.

У місті Дружківці Донецької області 8 жовтня в результаті оперативно-розшукових заходів затримано 30-річного іноземця. Попередньо встановлено, що він напередодні на околиці зазначеного міста намагався зґвалтувати 30-річну безробітну місцеву жительку.

У селищі Білозерці Херсонської області 7 жовтня в результаті оперативно-розшукових заходів затримано 28-річного іноземця. Попередньо встановлено, що він уночі 27 вересня на околиці одного з сіл Білозерського району зазначеної області викрав з автомобіля 55-річного жителя міста Миколаєва, , портфель, у якому знаходилися 19 тис. грн., 1 тис. доларів США, 200 євро та особисті документи.

У Запорізькій області працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службових осіб одного з комунальних підприємств. Вони впродовж 2008-2009 років за завищеними тарифами надавали споживачам послуги з утримання будинків, споруд та прибудинкових територій, у результаті чого незаконно отримали майже 283 тис. грн. платежів, які привласнили. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.4 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

В Одеській області працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службових осіб одного з комунального виробничо-експлуатаційного підприємства. Вони впродовж 2008-2009 років вносили до розрахунків обсягів заборгованості за спожиту електроенергію неправдиві відомості, у результаті чого з державного бюджету незаконно отримали субвенції на погашення заборгованості з різниці в тарифах на суму 827,1 тис. гривень. Слідчим управлінням зазначеного ГУМВС порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.222 (шахрайство з фінансовими ресурсами) Кримінального кодексу України.

Інформація надана Управління зв’язків із громадськістю Міністерство внутрішніх справ України

peredplata