Пенсіонер зі Сторожинця передав 8 тисяч гривень на Євромайдан

Пенсіонер зі Сторожинця передав 8 тисяч гривень на ЄвромайданCамотній пенсіонер зі Сторожинця Олексій ШОВА пожертвував вісім тисяч гривень на підтримку Євромайдану.

Про це повідомляє кореспондент molbuk.ua

Гроші у розмірі двох своїх пенсій 79-річний Олексій Шова приніс 23 грудня до районного штабу партії \”Батьківщина\”. У приймальні здивувалися такому вчинку пенсіонера, хоча він не вважає, що зробив щось героїчне.

\”До нас прийшов старенький чоловік. Раніше я його не знала, – розповідає керівник Сторожинецької районної громадської приймальні ВО \”Батьківщина\” Катерина РАКОЧА. – Спочатку розпитав, як у нас справи, як ми дивимось на ситуацію в державі. Потім запитав, чи приймаємо ми гроші для того, щоби визволити Юлію Тимошенко. Я запропонувала йому кинути кошти у скарбничку для пожертв на Євромайдан. На це він відповів: \”Всі не вмістяться у скарбничку\” – і кинув на стіл цілу купу грошей. \”Тут є вісім тисяч. Вони – на визволення Тимошенко\”. Я була шокована від побаченого. Зрештою, ми пояснили пану Олексію, що пожертви збираються на підтримку людей, які стоять на Євромайдані. Тоді він погодився, і підписав розписку.

До нас щодня приходять небайдужі, жертвують по 20-50 гривень, передають на Майдан харчі. Але такої великої суми нам не надавали навіть місцеві підприємці\”.

Олексій Шова проживає у двокімнатній квартирі поблизу центру Сторожинця. В його помешканні немає дорогих меблів, зате тут чисто й прибрано. На стіні у вітальні скотчем приклеєний плакат із зображенням Юлії Тимошенко.

Говорить із журналістами чоловік не надто охоче.

– Думав-думав, і додумався: може на старості літ щось зробити добре для рідного народу. Скільки ще той Путін з Януковичем грабуватимуть цю країну? – каже чоловік.

Гроші на Євромайдан пан Олексій збирав два місяці.

– Я отримую відносно хорошу пенсію – чотири тисячі гривень, – каже він. – Мені грошей на добрі вчинки не шкода. Я можу ще дати, якщо треба буде. Хоча, ще подумаю. Якщо ті гроші до Януковича потраплять, то навіщо ще давати?

– Найбільше мрію, щоб Юлію Тимошенко визволили, – продовжує він. – Для цього й передав ці гроші. Не знаю, як ці кошти можуть допомогти цьому – тепер нехай вони собі думають. Але я дав. Совість мені не дозволяє зробити по-іншому!

Джерело

peredplata