Буковинські податківці виявили мільйонну махінацію на будівельному ринку

Буковинські податківці виявили мільйонну махінацію на будівельному ринкуФакт ухилення від сплати податків у великих розмірах шляхом завищення собівартості забудованого житла та конвертації коштів було встановлено у ході перевірки товариства з обмеженою відповідальністю – виконавця будівельних робіт на підставі договору пайової участі у будівництві.

Зокрема виявлено, що зміст первинних документів на постачання арматури, газобетонних блоків, металопластикових вікон та дверей, за якими підрядником здійснювалась оплата на адресу двох комерційних структур міста Києва, є недостовірним.

В ході відпрацювання фактичного здійснення господарських операцій по будівництву чернівецької багатоповерхівки встановлено справжніх постачальників та виробників придбаної товариством продукції, та – причетність відображених в обліку товариства контрагентів-постачальників до діяльності «конвертаційного» центру, який діяв на території м. Києва та Житомира.

Суть злочинної схеми полягала в незаконному формуванні податкового кредиту по податку на додану вартість у підприємств платників ПДВ шляхом документального оформлення придбання товарно-матеріальних цінностей (проведення безтоварних операцій) через ланцюг «транзитних» та «фіктивних» підприємств, які фактично фінансово-господарською діяльністю не займались. В подальшому кошти для переведення у готівку спрямовувались торгівцям цінними паперами, надалі перераховувались на рахунки фізичних осіб, з яких знімались готівкою та передавались замовникам.

Посадові особи перевіреного підприємства необґрунтовано включали до складу валових витрат та податкового кредиту по ПДВ суми з придбання товару від суб’єктів господарювання з ознаками фіктивності. При цьому у податкових звітах декларували збиткову діяльність та наявність від’ємного значення по ПДВ.
За результатами перевірки спритним будівельникам доведеться перерахувати до бюджету понад 1,5 млн. грн. податків та штрафних санкцій.

Інформація надана Відділом масово-роз’яснювальної
роботи та звернень громадян
ДПА в Чернівецькій області

Світлина http://www.ktelegraf.com.ua/

peredplata