Олег Махніцький: \”В Україні сформувалася класична мафіозна структура – зрощення влади з криміналітетом\”

Олег Махніцький: "В Україні сформувалася класична мафіозна структура – зрощення влади з криміналітетом" У Штабі національного спротиву відбувся брифінг правозахисників Майдану, які окреслили нинішню правову колізію щодо захисту прав і свобод учасників Майдану, Автомайдану та загалом мирних громадян, які підтримують протест на зміни в державі. Українська влада, уражена кримінальною свідомістю, тому відбуваються гоніння, залякування і провокації. Народний депутат України від Всеукраїнського об\’єднання \”Свобода\” Олег Махніцький, виступаючи на брифінгу, назвав таку ситуацію в галузі права злиттям бандитської влади з криміналом і мафіозними структурами.

\”Зосереджую увагу на тому, що в Україні діями влади демонструється ситуація, що в державі сформувалася класична мафіозна структура. Відбулося повне зрощення влади з криміналітетом. Це засвідчують останні події, які відбуваються в Києві та багатьох областях щодо активних учасників Майдану. Це доказ того, що українські суди не здійснюють правосуддя, а виконують замовлення кримінально-олігархічних кланів, які є при владі, саботують закони, які ухвалила Верховна Рада. Адже в законі чітко передбачено обов\’язок суддів і слідчих органів. І те, що на сьогодні не ухвалено відповідних рішень про звільнення активістів Майдану, є прямим порушенням слідчих і судових органів\”, – розповів на брифінгу правозахисник-націоналіст Олег Махніцький.

Свободівець ще раз наголосив на безпрецедентному ганебному нападі на народного депутата України Андрія Іллєнка та його адвоката Сидора Кізіна, відомості про що стали відомими не тільки в Україні, але й за її межами. \”Це класичний приклад, коли міліція злагоджено з єдиним умислом діяла спільно з бандюганами, які здійснили напад. Твердження працівників міліції про те, що немає якихось доказів спільної діяльности, повністю спростовуються тим, що порушено кримінальну справу не за посяганням на життя державного діяча, а про хуліганство. Хочу нагадати, що склад злочину про хуліганство передбачає відсутність мотивів, а тут ми бачимо прямий напад на народного депутата і його адвоката, тобто на конкретну особу. А це говорить про умисел – посягання на життя особи народного депутата України і не инакше, як бандитами. Такі обставити на сьогоднішній день засвідчують, що в Україні повністю зрощені кримінальні структури з владою, зокрема із правоохоронними органами і судовою владою\”, – зазначив Олег Махніцький.

Правозахисники Майдану повідомили, що досі не виконано закон щодо повної реабілітації учасників акції мирного протесту, від чого суди фактично самоусуваються. Суд і прокуратура демонструють наміри, коли від протиправної бездіяльности пересічного співробітника прокуратури і пересічного судді громадянин України перебувають незаконно в СІЗО. Такі дії судів, особливо Печерського райсуду, підпадають під Кримінальний Кодекс, зі складом злочину як незаконне утримання людей під вартою. До генерального прокурора підготовлено звернення з вимогою негайно роз\’яснити співробітникам прокуратури Основний Закон і положення про те, що людей треба звільнити з-під варти.

Правники повідомили, що з 10 січня 2014 року парламентарі від опозиції ініціюватимуть скликання позачергового засідання Комітету ВРУ з питань верховенства права та правосуддя, на якому буде розглянуто всі факти побиття журналістів, студентів, активістів, протиправної незаконної діяльности суддів Печерського районного суду. Особи, які мають статус судді, носять мантії і оголошують рішення іменем України, є співучасниками злочину, репресій і переслідування громадян. Якщо до того часу не буде звільнено активістів, то опозиціонери порушуватимуть питання про їхнє звільнення з посад більшістю голосів у парламенті, як було ухвалено закон про звільнення активістів Майдану. Якщо ж Генпрокурор не відреагує на звернення, то в парламенті порушать питання про персональну відповідальність Генпрокурора за пряме невиконання Закону.

Зважаючи на святковий період, в який багато функціонерів перебуває на відпочинку, правозахисники Майдану дали можливість цю ситуацію виправити до 10 січня 2014 року.
Прес-служба Всеукраїнського об\’єднання \”Свобода\”

peredplata