Вашківецька Маланка не братиме участі у конкурсі Маланок, бо перемогла минулого року, – пояснення організаторів

Цього року учасником конкурсу Маланок, що проходитиме у Чернівцях 15 січня, не зможе стати колектив з Вашківців. Як пояснила сьогодні на прес-конференції заступник директора Департаменту екології та туризму Чернівецької міськради Оксана Лелюк, цьогоріч оргкомітет затвердив нові положення, згідно з якими переможець попередніх років не має права брати участь у конкурсі. Проте, за її словами, Вашківецька Маланка приїде до Чернівців в якості гостей.

Вашківецька Маланка не братиме участі у конкурсі Маланок, бо перемогла минулого року, - пояснення організаторів

Загалом же збір учасників Фестивалю Маланок завершився. Цьогоріч у ньому візьмуть участь 42 колективи.
На фестивалі будуть представлені всі райони Буковини, а також колективи із сусідніх областей та центральної України. Зокрема, на фестивалі буде представлена чоловіча та жіноча Маланки з Чернігівської області.
Крім того, віднині журі оцінюватиме виступи учасників у двох номінаціях: власне Маланка та Переберія. Для кожної номінації розробили критерії оцінювання. Зокрема, при оцінюванні Маланки братимуть до уваги відповідність автентичності свята, цілісність народного дійства, рівень виконавської майстерності, відповідність костюмів та музичний супровід.
А ось конкурсанти у номінації Переберія повинні відтворити традиційні колоритні образи та вміти донести їх до людей.

Діонісія Кернична

peredplata