Буковинська «Батьківщина» продовжує збір підписів під петицією про звільнення Юлії Тимошенко

Буковинська «Батьківщина» продовжує збір підписів під петицією про звільнення Юлії ТимошенкоУпродовж місяця збирають підписи під петицією на сайті Білого дому про звільнення політичного в’язня Юлії Тимошенко. За правилами, коли петиція збирає 100 тисяч підписів, вона стає предметом розгляду Президента США. Попри те, що петиція на захист лідерки української опозиції вже набрала понад сто тисяч підписів, хвиля підтримки цього документу не спадає, охочих підписатися не бракує.
Зважаючи на те, що інтернетизація області наразі залишає бажати кращого, і не всі прихильники Юлії Тимошенко мають змогу долучитися до підписання петиції (а це робиться тільки з використанням мережі інтернет), буковинська «Батьківщина» організувала таку можливість просто на Центральній площі Чернівців, де розташований місцевий Євромайдан.

У наметі парторганізації ВО «Батьківщина» за ноутбуком працює фахівець, який для безінтернетних симпатиків Юлії Тимошенко відкриває електронні скриньки, заповнює форму петиції і дає можливість проголосувати. Сьогодні з охочих підписатися під петицією виникла черга. Вони не зважають на те, що необхідна кількість підписів зібрана – для них ще й дуже важливо висловити власну позицію.

\”Ми закликаємо Адміністрацію Обами використовувати всі законні засоби для негайного звільнення Юлії Тимошенко. Її політично вмотивоване ув\’язнення шокувало демократичний світ. Європейські лідери, уряд США, уряд Канади та інші лідери демократичного світу висловили глибоку стурбованість з цього приводу і закликали президента Януковича звільнити Юлію Тимошенко, оскільки суд над нею був політично вмотивованим\”, – йдеться в петиції.

Петиція розміщена на сайті Білого дому 20 грудня, тож підписати її можна до 19 січня – в тому числі, й на Центральній площі Чернівців. Буковинські партійці і прихильники Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина» долучилися до збору підписів під петицією з перших днів її оприлюднення, але облік кількості підписів почали вести лише з 8 січня. За останній тиждень вони долучили до підписання петиції понад 5300 осіб.

Прес-служба обласної організації партії ВО \”Батьківщина\”

peredplata