Тітушки з Маріїнського групами перебираються на Євромайдан. ОНОВЛЕНО

Тітушки з Маріїнського групами перебираються на Євромайдан. ОНОВЛЕНОУчасники так званого Антимайдану у середу невеликими групами почали приходити на Євромайдан.

Самооборона Майдану посилили охорону проходів на головну площу.

Підозрілих молодиків у специфічному одязі перевіряють на вході на Майдан, дивляться чи немає у них зброї та інших небезпечних предметів.

Охоронці проводять \”тітушкам\” інструктаж, просять не чинити провокацій і поводитись пристойно.

\”Вони чітко говорять, не приховують цього, що приїхали на Антимайдан. Але їм цікаво побачити Євромайдан. Вони хочуть поїсти, попити чаю\”, – розповів член самооборони.

Антимайданівці фотографують барикади та себе на їхньому фоні.

За словами коменданта Майдану Андрія Парубія, у опозиції є інформація, що ті тушки намагатимуться спровокувати бійки.

\”Коли ми до них підходимо, вони дзвонять по телефону і кажуть \”Батяня, нас тоже стопанули\”. Ми спробували знайти \”Батяню\”, але поки не вдалося\”, – розповів Парубій.

Українська правда

Про присутність на столичному Євромайдані 2-х сотень так званих «тітушок» – заявили коменданти мирної акції протесту. За їх словами, охорона головної площі країни пильно стежить за діями молодиків спортивної статури.

Втім, ані про сутички, ані про провокації – вартові Майдану не повідомляють. Водночас, усіх підозрілих відвідувачів охорона ретельно перевіряє на наявність будь-якого виду зброї. Самі ж гості заявляють різні причини відвідин – як бажання влаштувати екскурсію, так і пофотографуватися. Найбільшу кількість охоронців-євромайданівців стягнули в бік вулиці Інститутської. В комендатурі Майдану заявили – вони знають про плани «тітушок», тож будуть стояти на заваді створенню будь-якого конфлікту.

Молодик: «Ми приїхали, тому що ми за Євросоюз. Євросоюз – це дуже добре, правильно? Там открытый кордон, и мы туда будем ездить, зарабатывать деньги. Я такие бабки буду рубить, если Евросоюз будет! Сейчас сядем здесь, будем сидеть. Нас туда не пускают, что нам делать, мы здесь посидим!»

Журналіст: «Скажіть, будь-ласка, вперше на Майдані?»

Молодик: «Нє-нє-нє!»

Журналіст: «Розкажіть просто звідки?»

Молодик: «Востаннє! Здалеку, здалеку, дуже здалеку!»

Молодик: «Я сам приехал – покорять столицу. Но столица не покоряется! Я не за партийную какую-то идею, я просто пришел, приехал в Киев работу найти. Я не могу найти работу, потому что здесь творится непонятно что».

peredplata