Сьогодні Тетяну Чорновол виписали з лікарні

Сьогодні Тетяну Чорновол виписали з лікарні
Сьогодні, 16 січня, громадську активістку та журналістку Тетяну Чорновол виписали з лікарні. Свій стан та подальші плани пані Чорновол поки що не коментує.
Нагадаємо, 6 січня прес-служба Міністерства охорони здоров\’я України поінформувала, що стан здоров\’я журналістки Тетяни Чорновол, яка постраждала внаслідок побиття 25 грудня 2013 року, є \”стабільним та задовільним\” і їй запропонували виписку, від якої вона відмовилася. Чоловік постраждалої Микола Березовий назвав цю заяву неправдивою. З його слів, стан пані Чорновол «став трохи кращим від жахливого».
Сама пані Чорновол заявила в ефірі інтерв\’ю Hromadske.TV, що інформація, розповсюджена прес-службою Міністерства охорони здоров\’я щодо виписки не відповідає дійсності. На думку активістки, її хочуть виписати чимшвидше, щоб звільнити нападників від покарання.

Згодом заступник міністра охорони здоров\’я Олександр Толстанов заявив, що переведення Тетяни Чорновол зі стаціонарного на амбулаторне лікування не вплине на визначення ступеня тяжкості завданих їй тілесних ушкоджень.

Нагадаємо, в ніч на 25 грудня на бориспільській трасі невідомі жорстоко побили журналістку і громадську активістку Тетяну Чорновол після того, як її переслідували на машині.

За фактом побиття Тетяни Чорновол слідчим відділом Бориспільського міськвідділу міліції відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. Згодом воно було перекваліфіковано на нанесення тяжких тілесних ушкоджень.

Слідство розглядає декілька версій нападу невідомих на Тетяну Чорновол, серед них – професійну діяльність, вчинення дорожньо-транспортної пригоди та провокацію. Тетяна Чорновол вважає, що напад пов\’язаний з її професійною діяльністю та громадською активністю.
Джерело: Телекритика

peredplata