Янукович підписав 5 з 10 скандальних законів, прийнятих 16 січня

Президент України Віктор Янукович підписав п\’ять із десяти законів, прийнятих Верховною Радою в четвер, 16 грудня. Про це повідомило джерело в патронатній службі глави держави.

Янукович підписав 5 з 10 скандальних законів, прийнятих 16 січня

Мова йде про закон «Про внесення змін до закону України «Про судоустрій і статус суддів» та процесуальних законів щодо додаткових заходів захисту безпеки громадян» (автори – Володимир Олійник і Вадим Колесніченко) і закон про зміни до регламенту Верховної Ради (щодо спрощення процедури зняття недоторканності з депутатів), передає «Дзеркало тижня».

Також схвалені закон «Про відповідальність за адміністративні правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, зафіксовані в автоматичному режимі», закон щодо відповідальності за вчинення адміністративних правопорушень під час проведення футбольних матчів і закон про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу щодо заочного кримінального провадження.

Разом з тим, як повідомило виданню високопоставлене джерело в Партії регіонів, «95% депутатів з фракції самі не знали, за що вони голосують».

До того ж, невеликій кількості членів фракції, які запитували спікера Володимира Рибака про доцільність їхнього голосування, той нібито відповів, що на прийнятті цих законів наполягав президент при особистій зустрічі.

Як повідомляв НБН, 16 січня під час «ручного» голосування за пакет не внесених до порядку денного законопроектів Верховна Рада прийняла законопроект №3879 «Про внесення змін до закону України «Про судоустрій і статус суддів» та процесуальних законів про додаткові заходи захисту безпеки громадян», розроблений Вадимом Колесніченком та Володимиром Олійником.

Закон піднімає штрафи за участь в «неузгоджених» акціях протесту в кілька разів, вводить штрафи за рух машин колонами без узгодження з ДАІ, а також масу інших змін, які повинні ускладнити життя протестувальників. Також він передбачає кримінальну відповідальність за наклеп в Інтернеті, з покаранням у вигляді тюремного ув\’язнення на термін до двох років.

Той же документ вводить покарання до півроку в\’язниці за образу працівників правоохоронних органів, а також за «незаконне збирання, зберігання, використання, знищення, поширення конфіденційної інформації про працівника правоохоронного органу», а також членів їх сім\’ї або родичів.

Крім того, закон забороняє використання учасниками протестів предметів одягу та засобів, які можуть утруднити ідентифікацію маніфестанта під час масових акцій.

Янукович підписав 5 з 10 скандальних законів, прийнятих 16 січня

peredplata