Папієв зник, протестувальники зайняли приміщення ОДА

Мітингувальники увірвалися на перший поверх ОДА. Як повідомляє кореспондент БукІнфо, представники утвореної обласної Народної ради з протестантами вирішили опломбовувати кабінети ОДА з метою уникнення мародерства.

Близько 500 мітингувальників фактично прорвалися у приміщення Чернівецької облради та ОДА з чорного ходу. Вони протиснули перший міліцейський кордон і розібрали щось подібне на барикаду, яку спорудили в приміщенні правоохоронці.

Як повідомляє кореспондент БукІнфо, міліція відступила під натиском, зайнявши нову оборону. Наразі тривають переговори протестувальників з міліцією. Правоохоронці просять віддати відібрані близько десятка щитів і шоломів відібраних під час штурму з головного входу в ОДА натомість обіцяють не атакувати спецзасобами мітингувальників і частину їх пустять до приміщення на чолі з народним депутатом Максимом Бурбаком, якому під час штурму склом поранило руку.

У цей час з основного входу в адміністративне приміщення близько 4 тисяч протестантів тримають в облозі всі входи і виходи.

Щойно міліцянти розблокували останню барикаду, по якій частина силовиків вийшла з ОДА (приблизно 30 чоловік в повних обладунках). В ОДА перебуває кілька десятків правоохоронців, за їх слова вони не покинуть приміщення поки воно буде передано новоутвореній Народній раді. Серед протестантів поширюється інформація, що Михайло Папієв зник в невідомому напрямку близко 40 хвилин тому. Кажуть в ОДА його немає. Радикали роблять чергову спробу штурму приміщення облради.
Букінфо

peredplata