Яценюк назвав умови, за яких він погодиться очолити Уряд

Яценюк назвав умови, за яких він погодиться очолити УрядКерівник фракції \”Батьківщина\” Арсеній Яценюк заявив, що готовий очолити уряд, якщо він складатиметься з представників опозиції.

Про це політик заявив в інтерв\’ю Deutsche Welle.

За словами Яценюка, президент Віктор Янукович \”не хоче знаходити вихід з нинішньої ситуації\”. \”Він хоче внести розкол у лави опозиційних сил, пропонуючи мені посаду прем\’єра\”, – додав опозиціонер.

\”Який наш план? Ми готові взяти на себе відповідальність за країну. Ми готові очолити уряд, якщо всі посади в уряді посядуть представники опозиції\”, – заявив він.

\”У цей дуже важкий час для моєї країни, яка охоплена економічною кризою, коли національна валюта знецінюється, коли ми маємо стагнацію і величезне безробіття, а в нас в цей час глибока політична криза, ми переконані, що опозиція впорається з управлінням країною і зможе побудувати мости в умовах розбрату у країні\”, – додав Яценюк.

\”Це дуже ризиковано. Але йдеться не про мою політичну долю, а про долю країни. Я готовий втратити рейтинг, аби врятувати країну\”, – сказав він.

\”Ми готові зробити це (сформувати уряд) на базі нової-старої Конституції 2004 року. Якщо уряд формуватиметься у парламенті, аби ми мали гарантії, що цей уряд не буде призначений на три місяці або три тижні. Цей уряд має отримати можливість здійснити реальні зміни\”, – заявив Яценюк.

Як відомо, наприкінці січня лідер фракції \”Батьківщина\” відмовився від пропозиції президента Януковича очолити Кабмін.

peredplata