Звернення голови Чернівецького страйкому до держслужбовців

Звернення голови Чернівецького страйкому до держслужбовцівШановні державні службовці – громадяни України!

Одним із основних принципів, на яких грунтується державна служба в Україні, є служіння народу України.
Прийнявши присягу державного службовця ви усвідомили, що будете вірно служити народові України, суворо дотримувати Конституції та законів України, сприяти втіленню їх у життя, зміцнювати їх авторитет, охороняти права, свободи і законні інтереси громадян, з гідністю нести високе звання державного службовця, сумлінно виконувати свої обов\’язки.
Ми впевненні, що переважна більшість із вас (державних службовців) чесно і сумлінно виконує свої обов’язки, незважаючи на неповагу і приниження з боку керівництва у вигляді тої жалюгідної заробітної плати, яку ви сьогодні отримуєте.
Державна служба в Україні сьогодні поставлена на службу, а точніше прислуговування, одній особі, державна служба перетворилася на придаток приближеної, так званої, еліти.
Державна служба сьогодні обслуговує корпоративні інтереси невеликої групи осіб, які їздять на персональних машинах, володіють величезною кількістю нерухомого майна, відпочивають на дорогих іноземних курортах, дітей своїх навчають за кордоном, відмежувавшись від усього українського.
У той же час вам, нашим українським держслужбовцям, необхідно додатково шукати джерела доходів, тому що ви не можете нормально прогодувати свою сім’ю, не можете забезпечити нормальний відпочинок своїм дітям, не говорячи вже про себе.
Вам нав’язують законодавство по боротьбі з корупцією, а самі легально розкрадають державний бюджет, виграючи різноманітні тендери.
Ми знаємо, що державні службовці не можуть брати участь у страйках та вчиняти інші дії, що перешкоджають нормальному функціонуванню державного органу.
Тому, звертаємося до вас, державні службовці!
Єдине, що ви можете сьогодні зробити, це фіксувати всі доручення, розпорядження, вказівки своїх керівників, які суперечать чинному законодавству.
Подальший аналіз таких матеріалів з відповідними висновками зробить новосформований Антикорупційний комітет.

Про виявлені корупційні дії повідомляйте за телефоном (050) 378 13 34, або у письмовому вигляді надсилайте на електронну адресу AlKolomiets@ukr.net.

З повагою
голова Чернівецького обласного страйкового комітету
Олексій Коломієць

peredplata