З\’явилися подробиці \”мирної\” угоди опозиції та влади (документ)

Президент поки не повідомив про своє остаточне рішення.
Копію документа з подробицями «мирної» угоди об\’єднаної опозиції і влади опублікувало інтернет-видання Лівий берег в п\’ятницю, 21 лютого.

З'явилися подробиці "мирної" угоди опозиції та влади (документ)

«У розпорядженні LB.ua опинилася копія \”мирної\” угоди влади та опозиції, яку вчора обговорювали лідери опозиції на зустрічі з Президентом Віктором Януковичем. Документ повністю відповідає попередній інформації», – повідомляє інтернет-видання.

Напередодні Януковичу було запропоновано прийняти так званий \”мирний варіант\” врегулювання ситуації. Зокрема, на тривалих переговорах, на яких були присутні три міністри закордонних справ, Янукович, Кличко, Яценюк, Тягнибок і Тігіпко, йому запропонували підписати документ, що декларує намір виконати наступні пункти:

ліквідувати наслідки конституційного перевороту 2010 року і повернутися до Конституції-2004 протягом 24 годин;
сформувати новий коаліційний уряд за 10 днів;
провести спільне з Євросоюзом розслідування злочинів проти мирних громадян, скоєних у ході протистояння у центрі Києва в грудні 2013 року – лютому 2014 року;
\”дошліфувати\” колишню, зразка 2004-го (після того, як до неї повернуться) Конституцію;

Відповідний документ представили на розгляд главі держави. Наразі його реакція невідома.

Зустріч трьох міністрів закордонних справ, президента та лідерів ГО протривала дев\’ять годин і закінчилася о 7:30 ранку п\’ятниці. За словами європейського дипломата, на якого посилається Reuters, переговори \”тривали всю ніч і були дуже важкими\”.
Джерело

peredplata