Загарбники парламенту Криму вимагають референдуму про незалежність півострова – російські ЗМІ

Невідомі озброєні особи, які захопили будівлі Верховної Ради АРК та Ради міністрів АРК, вимагають проведення референдуму про незалежність Криму, повідомило у четвер, 27 лютого, російське інтернет-видання Известия.

Загарбники парламенту Криму вимагають референдуму про незалежність півострова - російські ЗМІ

\”Известиям вдалося запитати загарбників, перекрикуючись через заблоковані двері, навіщо вони пішли на такий крок. У відповідь ті заявили, що вимагають проведення всекримського референдуму, щоб народ сам вирішив, бути йому з Москвою чи з Києвом\”, – повідомляє видання.

За інформацією очевидців, 27 лютого близько 5 ранку за кримським часом до будівлі Верховної ради проникли 10-11 осіб зі зброєю та якимись мішками. Вони захопили наряд озброєної міліції, що чергував всередині, і через деякий час відпустили їх, навіть не відібравши зброю, а самі залишилися, повідомляє видання.

За його інформацією, навколо урядової будівлі люди всю ніч палили багаття, ближче до ранку приїхав КАМАЗ, завантажений металобрухтом, із якого присутні стали зводити барикади. На них пішли і будматеріали, привезені із церкви св. Олександра Невського, що розташована поблизу, де відбувається ремонт.

“Зараз відбуваються переговори між загарбниками та кримськими політиками. Народ закликають зберігати спокій і, про всяк випадок, залишатися по можливості вдома”, – повідомила в четвер, 27 лютого, прес-секретар української партії Русское единство Катерина Полончук.
Захоплення Верховної Ради Криму: онлайн-трансляція

Як повідомляв Корреспондент.net, рано вранці 27 лютого відбулося силове захоплення кримської Верховної Ради та Кабінету Міністрів. Над будівлями вивішені російські прапори.

Захоплення відбулося за чітким, заздалегідь спланованим сценарієм. Спочатку до будівлі увірвалися близько 30 осіб. Після того, як звідти вивели міліціонерів, під\’їхав автобус із якого вийшло ще близько 30 осіб із великою кількістю амуніції, у тому числі і з автоматами Калашникова, снайперськими гвинтівками СВД, гранатометами РПГ.

У захопленій озброєними людьми будівлі парламенту Криму підірвали шумову гранату, коли туди намагалися увійти по коментарі журналісти українських, російських, турецьких та інших світових ЗМІ.

Представники самооборони російськомовного населення, що зайняли будівлі, відмовилися вести переговори з головою Ради міністрів автономії Анатолієм Могильовим.

За тривогою піднятий особовий склад внутрішніх військ та міліції.

За фактом захоплення будівель Верховної Ради та Радміну Криму відкрито кримінальну справу.
Korespondent

peredplata