Мунтян каже, що проти чернівецької \”Батьківшини\” чинять провокації

Мунтян каже, що проти чернівецької "Батьківшини" чинять провокації Керівник Чернівецької обласної організації ВО \”Батьківщина\” Іван Мунтян повідомив, що у зв\’язку з люстрацією, яку прагнуть провести партійці на Буковині, проти партії та самого керівника чиняться провокації. За його словами, він не має жодного відношення до \”людей у масках\”, котрі були присутні на засіданні депутатів Глибоцької та Сторожинецької районних рад.

\”Начебто у Глибоцькому районі я хочу «поставити головою районної ради свого племінника» і начебто саме для цього приїхали під райраду «люди в масках». Заявляю чітко і відповідально: обидва твердження неправдиві. Серед депутатів Глибоцької районної ради не лише немає моїх племінників – там узагалі немає жодного депутата від «Батьківщини», оскільки ті, хто пройшли 2010 року від нашої партії, пізніше стали «тушками», – йдеться у заяві Івана Мунтяна. – Лиш завершилася сесія Глибоцької райради – почали ширитися чутки про Сторожинеччину. Начебто «люди в масках від Мунтяна» приїхали на тамтешню сесію! Також категорично заявляю: жодної людини в масці від «Батьківщини» на сесії Сторожинецької районної ради не було. Більше того, і потреби ходити в масках у нас немає. І ми після завершення бойових дій у столиці вимагали від інших побратимів відкрити обличчя і не давати підстав під виглядом Правого сектора чи Самооборони творити безчинства і компрометувати ці достойні громадські об’єднання\”.

Щодо його заяви про Правий сектор (начебто він є його членом), Мунтян пояснює, що ці слова вирвали з контексту. \”Кожен з нас, хто був під кулями на Майдані, на Грушевського, на Інститутській, або в кого були там рідні і друзі, або навіть хто бачив це лише по телевізору – кожен з нас готовий бути жорстким і діяти радикально. Кожен з нас за емоційним станом зараз почувається «Правим сектором» – саме це мав я на увазі, коли в запалі казав «Правий сектор» – це я!»\”, – пояснив Мунтян.

Окрім того, він заявив, що під час написання Гайничеру заяви про відставки, у його кабінеті перебували невідомі, котрі чинили неподобства.

\”Заявляю, що «батьківщинівці» увійшли до кабінету голови облради тоді, коли там уже була група невідомих нам людей у камуфляжах, і саме ці люди, які заявили, що ведуть переговори з п. Гайничеру «про позбавлення Януковича громадянства України» (???) і вимагають звільнення п. Гайничеру з посади, почали чинити неподобства у кабінеті. У них справді була заява з такими вимогами, я маю її копію. Але кого представляли ці люди? Хто їх уповноважував? Від чийого імені діяли? Я закликаю всіх гуртуватися і діяти спільно, а не кожен сам собі по закутках\”, – повідомив Мунтян.

peredplata