Депутати Чернівецької обласної ради засудили дії Росії

Депутати Чернівецької обласної ради засудили дії Росії Учора, 2 березня, відбулось засідання 24-ї позачергової сесії обласної ради. На ній депутати прийняли звернення до Центральних органів влади, оголосили про розпуск фракції Партії регіонів в обласній раді, а також про створення депутатської групи «Християнське відродження».

Зокрема, у зверненні депутати засуджують дії Путіна. \”Введення російських військ на територію України ми розглядаємо тільки як окупацію – військову окупацію мирної території миролюбивої держави\”, – йдеться у зверненні. Тому депутати звернулися до керівництва країни щодо забезпечення територіальної цілісності та використанні всіх дипломатичних можливостей для врегулювання розв’язаної проти України агресії, а також необхідності мобілізації військовозобов’язаних.

Окрім того, голова обласної ради Михайло Гайничеру повідомив про розпуск фракції Партії регіонів в обласній раді, а також про створення депутатської групи «Християнське відродження», до складу якої увійшли 14 народних обранців.

Також на сесії депутати вирішили надати матеріальну допомогу сім’ї загиблого під час подій на Майдані чернівчанина Олександра Щербанюка у розмірі сто тисяч гривень та звернулись до Чернівецької міськради щодо сприяння у покращенні її житлових умов.

peredplata