Україна готує удар

Україна готує ударЗ усіх варіантів відповіді на події в Криму київська влада вибрала шлях підготовки до завдання військового удару по півострову.

Про це пише користувач ЖЖ stbcaptain. Він, зокрема, особливо відмічає \”висунення дивізіонів РСЗО \”Ураган\” 27-го полку реактивної артилерії з Сум (що 16, що направляють калібру 220 мм, вага бойової частини до 100 кг, макс. дальність поразки до 35 км, відстань від Чаплинки до Перекопу – менше 30 км) \”. Також в повідомленні відзначається: \”Якщо брати до уваги навішування блоків активного захисту на танки 1-ої отд.

танкової бригади (Гончаровское, Чернігівська обл.), вихід з місць постійної дислокації в південному напрямі 26-ої артилерійської бригади (Бердичів, Житомирська обл.), і 27-го полку реактивної артилерії (Суми), можна припустити, що ядром ударного угрупування буде 8-й армійський корпус під командуванням генерал-лейтенанта Литвина Петра Михайловича\”. \”Для блокади кримських перешийків розгорнута 79-ою окрема аеромобільна бригада.

У південному напрямі висувається 8-й армійський корпус (Житомир), що має у своєму складі дві механізованих і танкову бригади. Можуть бути задіяні частини 25-ої окремої повітряно-десантної бригади (Дніпропетровськ) і інші з\’єднання із складу 6-го армійського корпусу (Дніпропетровськ).

Угрупування (залежно від підсумків \”роботи\” з командуванням з\’єднань і частин) може бути створене більш ніж серйозна – до двох танкових і чотирьох механізованих бригад з артилерійськими частинами підтримки, а також повітряно-десантна, аеромобільна бригади і полк спеціального призначення\”, – пише stbcaptain.

Автор повідомлення резюмує: \”З військової точки зору те, що відбувається є нічим іншим, як підготовкою до армійської наступальної операції з найближчим завданням захоплення перешийків і виходу на оперативний простір і з кінцевим завданням деблокування пунктів постійної дислокації ВС України і військових об\’єктів. З політичної точки зору оволодіння Джанкоєм і Сімферополем гарантує неможливість проведення кримського референдуму\”. Ще один користувач соцсетей Антон Петруков пише: \”Українська армія 20-а у світі по бойовій потужності.

І займає 4-е місце у світі по експорту зброї. Для порівняння, Грузія на 101-м місці. Про Чечню і зовсім мовчу\”. \”З Житомира у повному складі (200 машин і 50 БТР) виїхала 95-а окрема аеромобільна бригада. З Львова 80-й окремий аеромобільний полк Сухопутних військ\”, – повідомляє Петруков.

peredplata