Меркель заявила про повну ізоляцію Росії

Лідери країн-членів Євросоюзу готові піти на черговий етап обмежувальних заходів проти Росії, що включає в себе економічні санкції.
Про це заявила канцлер Німеччини Ангела Меркель, виступаючи в Бундестазі у зв\’язку самітом ЄС, який почнеться в Брюсселі 20-21 березня.

Меркель заявила про повну ізоляцію Росії

Приєднання Росією Криму \”вимагає від Європи і її партнерів рішучого і спільного відповіді\” , заявила Меркель. \”ЄС розширить кількість заморожуються банківських рахунків, а також заборон на в\’їзд для людей, пов\’язаних з кризою\”, – сказала вона.

Поки мова йде про розширення другого рівня санкцій, які включають в себе заборону на в\’їзд до країн ЄС і блокування банківських рахунків. Меркель повідомила, що список осіб, відповідальних за нелегітимні дії по Криму з боку Росії, до яких застосовані санкції, \”буде розширено\”.

У разі загострення ситуації в Україні, Європейський Союз буде готовий перейти до третього рівня санкцій. \”Без сумніву, мова про застосування економічних санкцій\” , – уточнила Меркель.

Для співпраці з Росією в G8 немає підстав

Меркель підкреслила, що після спроб Росії привласнити собі Крим вона не бачить зараз підстав для співпраці з РФ в рамках G8. \”Поки політичний клімат не буде відповідати такому важливому формату як \”Велика вісімка\”, до тих пір не буде більше і \”Великої вісімки\”, – заявила Меркель, яку цитує Deutsche Welle.

Канцлер ФРН повідомила також, що німецький уряд незабаром визначиться, у якому форматі взагалі відбудуться заплановані на кінець квітня німецько-російські урядові консультації.

\”Росія ізольована майже в усіх міжнародних структурах\”, – констатувала Меркель.
Високий замок

peredplata