Самопроголошена кримська влада не випускає з півострова родини українських військових

Про це розповів на брифінгу після погоджувальної ради сьогодні в.о. лідера фракції «Батьківщина» Сергій Соболєв.
За його словами, українська влада має «два ключових завдання – збереження людей та збереження техніки і звичайно ж, що збереження людей – на першому місці».
«Однак вони дозволяють сім’ям українських військовослужбовців залишити територію тільки у разі нотаріально оформлених дозволів як при виїзді за кордон. Або ж сім’ям дозволено виїжджати тільки у повному складі», – заявив Соболєв.
Він наголосив, що сім’ї українських солдат перебувають в оточенні мародерів.
За словами Соболєва, питання збереження Україною військової техніки та обладнання також не вирішено, оскільки РФ не бажає нічого чути про це.
«Я переконаний, що все, що ми не зможемо врятувати із обладнання, буде предметом міжнародних позовів», – сказав він.
Він також закликав припинити спекуляції з приводу нібито несвоєчасно відданих військових наказів Генштабу.
«Всі накази було віддано вчасно, і це підтверджують ті герої, які до останнього часу тримали свої частини і продовжують тримати їх досі. Я хотів би розділити славу цих героїв із відповідальністю зрадників, які здали свої частини та кораблі», – зазначив Соболєв.
«Наприклад йдеться про капітана корабля, який заявив, що у нього не було наказів, коли фактично участь ще одного тральщика могла б допомогти іншим вирватися із пастки в Донузлаві. Але це запитання до Генеральної прокуратури України», – уточнив він, пише Українська правда.

peredplata