Не допустімо війни! Нам усім потрібен мир

Не допустімо війни! Нам усім потрібен мирЗвернення дітей війни Буковини до дітей війни Російської Федерації
Діти війни Росії так само, як і діти війни України, винесли на своїх кволих, ще незміцнілих плечах тяготи лихоліть Великої Вітчизняної війни – голод, холод, виснаження, хвороби, страх, безліч людських смертей, розруху.

Це була велика трагедія дитячих доль. Страшне болюче слово «війна» спочатку не сприймалось, ніхто з нас не розумів його справжньої сутності. Якби тоді народи Європи сприйняли серйозно наміри Гітлера, то такої віроломної війни могло б не бути. Тоді Гітлер і Сталін вирішили поділити Європу, не питаючи народів своїх, чи вони цього хочуть, чи їм це потрібно. Так і зараз – уряд-агресор завжди братської нам держави не запитує у свої громадян, чи схвалюють вони таку його політику.

Незалежно від того, де проживає дитина війни, а сьогодні 69-74-літні люди, усі вони знають, що таке воєнне жахіття, і як ніхто інший розуміють, до чого може привести третя світова війна. Будь-яка війна – це велика біда для народу.

Ми звертаємося до всіх дітей війни, до учасників бойових дій, до ветеранів війни – зробіть все можливе і неможливе, щоб не допустити братовбивчої війни. Просіть своїх дітей, онуків, батьків не виконувати злочинних наказів агресора. Не слухайте брехливу інформацію, яка є замовленням Путіна-Медведєва. Солдати Росії, як і України, давали присягу своїм народам захищати їх, а не проводити загарбницькі війни з метою захоплення чужих територій. Зухвалих яструбів потрібно зупинити. Тому що війна не може бути вибірковою – це вдови, сироти та плач батьків обох народів. Війна не питає прізвища, національності, віку, вона нищить усіх поспіль. Тому завдання всього світу сьогодні – зупинити агресора Путіна. Особливо це стосується тих, хто пройшов війну і зазнав усіх її незгод. Українці не хочуть війни, так само, як і народи Росії. Нам усім потрібен мир! Збережімо його для наших дітей, щоб вони не стали дітьми війни, як ми, а жили під мирним небом у вільних державах, які поважають одна одну.

Василь ФУГА, голова громадської організації «Діти війни»

peredplata