В Україні набув чинності антикризовий закон

В Україні набув чинності антикризовий закон1 квітня набув чинності опублікований в газеті «Голос України» Закон «Про запобігання фінансовій катастрофі та створенні передумов для економічного зростання в Україні».
Зазначений документ проголосований разом з антикризовими поправками до держбюджету 2014 27 березня і входить в пакет, фінансову підтримку якому готовий надати Міжнародний валютний фонд (МВФ) та інші міжнародні кредитори.
Закон, зокрема, фіксує ставки податку на додану вартість ( ПДВ) і податку на прибуток на рівні 20 % і 18 % відповідно, скасовуючи плани щодо їх зменшення, запроваджує прогресивну шкалу оподаткування пасивних доходів розміром понад 20 тис. грн на рік за ставками 15% -20% -25% (з 1 липня), підвищує акцизні збори і платежі за використання природних ресурсів, відновлює 0,5 % збір за валютообмінні операції до Пенсійного фонду. Крім того, документ зменшує ряд виплат, зокрема, при народженні дитини, скорочує чисельність працівників міліції та прокуратури.
За оцінками уряду, в первісній версії цей законопроект повинен був збільшити дохідну частину бюджету приблизно на 44 млрд грн з розрахунку на рік.

peredplata