Загарбники Донецької ОДА обжилися в чиновницьких кабінетах. Чекають снайперів

Загарбники Донецької ОДА обжилися в чиновницьких кабінетах. Чекають снайперівПотрапити всередину будівлі Донецької облдержадміністрації з кожним днем стає все важче. Сьогодні проросійські активісти, що захопили \”Білий дім\”, не пустили туди навіть співробітників ДонОДА, які щодня забирають з кабінетів необхідні речі. Та й самих мітингарів нинішня охорона будівлі в балаклавах і масках ретельно відфільтровує, пише \”Сегодня\”, публікуючи репортаж своїх кореспондентів.

\”Щоб уникнути провокацій\”, – каже молодий чоловік, обличчя якого закутане в чорну хустку мало не до чола.

Навіть якщо хтось захотів би щось спровокувати – це було б важко. Занадто багато в захопленій адміністрації насторожено-пронизливих очей, занадто часто підходять і, вибачаючись, просять показати документи, пише газета.

Молодь, здається, уявила себе героями якийсь комп\’ютерної гри, в якій охоче захоплюють будівлі і тримають оборону.

Озброїлися практично всі, окрім дівчат і жінок: у кого міліцейський кийок, у кого – ніжка від стола, а хтось згорнув кийок зі знайдених документів і обмотав її скотчем, описує репортер. Чоловіки, які зайняли оборону на козирку ДонОДА, діловито перемовляються по рації і перевіряють периметр.

\”У бінокль добре проглядаються дахи сусідніх будинків, на них можуть залягти снайпери. Ми ж тут вже на довічне напрацювали – відверто розповідає маріуполець Андрій. – Інакше ми не можемо. Нас готуються штурмувати щодня, але у нас є чим відповісти\”.

На козирку поруч зі спостерігачами – пляшки із запалювальною сумішшю, за словами Андрія, є і зброя.

Перші два поверхи ДонОДА – сумне видовище. Брудно, на стінах – грізні попередження про \”сухий закон\”, правда, далеко не всі дотримуються цього правила.

У будівлі скрізь є світло, в кабінетах чиновників з відносними зручностями розмістилися по дві-три людини.

Досі не зник мобільний зв\’язок, води – скільки хочеш, постійно заносять упаковки дволітрових пляшок.

На другому поверсі – кухня з розкладом сніданків, обідів і вечерь. Ми потрапили якраз на обід – у їдальні юрмився народ, було шумно.

\”Тихіше, хлопці!\” – гримала жінка на роздачі, розкладаючи на тарілки гречану кашу з м\’ясом. У кутку ми помітили цілу гору трилітрових банок з консервацією. Ймовірно, солоні огірки мають попит в активістів.

До слова, потрапити на поверхи без проводиря проблематично. На сходах між кожним поверхом навалені меблі. Тут-таки на сходах курять, тут же п\’ють чай, судячи із розкиданих стаканчиків.

\”Ми тут по добі змінюємося, – розповів активіст Сергій з Горлівки. – Хоча є хлопці – вже третій день тут\”.

Кабінети колишнього керівництва ДонОДА на 11-му поверсі виглядали недоторканими, хіба що з дверей зірвали таблички з прізвищами.

Ґрунтовно нові \”мешканці\” пройшлися по канцелярським документам – свої трудові книжки і робочі папери співробітники ДонОДА збирали на вулиці під вікнами будівлі.

Частина документів пішла на паливо для \”революційних\” багать.

Нагадаємо, будівлю Донецької обладміністрації було захоплено 6 квітня.

Загарбники зачитали резолюцію, в якій зажадали негайного скликання позачергової сесії Донецької облради та прийняття нею рішення про проведення референдуму про входження до складу Росії.

Джерело

peredplata