Депутата Рибака у Слов\’янску катували, а потім ще живого втопили

Депутата Рибака у Слов\'янску катували, а потім ще живого втопилиОдним із двох загиблих, виявлених у річці Торець біля селища Райгородок Донецької області є депутат Горлівської міської ради від партії \”Батьківщина\” Володимир Рибак. Про це йдеться у повідомленні, оприлюдненому 22 квітня на сайті МВС.

\”Причина смерті обох загиблих – комбінована травма тіла внаслідок тортур, з подальшим утопленням ще живих потерпілих, які перебували без свідомості\”, – повідомляють в МВС.

Заява про викрадення депутата була зареєстрована 17 квітня слідчими у Горлівці (Донецька область). Того дня Володимир Рибак брав активну участь у мітингу \”За єдину Україну\” перед будівлею Горлівської міськради. Перед викраденням Рибак намагався пройти у міськвиконком, щоб зняти прапор так званої \”Донецької народної республіки\”, але на вході у будівлю у нього виник конфлікт із представниками т.зв. самооборони.

За словами свідка, який подав заяву про викрадення Рибака, депутата викрали близько 18.00 на проспекті Перемоги у Горлівці. Очевидець повідомив, що депутата четверо чоловіків у камуфляжній формі і в масках силоміць посадили в автомобіль і відвезли в невідомому напрямку.

У ході розшукову було виявлено відеозапис подій 17 квітня, який підтверджує твердження свідка. За даними слідства, до тортур і вбивства цих людей причетні представники сепаратистського угруповання, яке захопило будівлю СБУ в місті Слов’янську.

. Жахливо катували. Краще ці фото нікому не бачити. Це робили не люди, а звірі. Пекли вогнем, різали ножами…. Експерти показують – чисто кавказький почерк. Кавказ в Донецькій області. Є два свідки, які бачили як катували цих людей у будівлі, яку контролюють \”зелені чоловічки\”, що саме вони охороняли кімнату тортур. Зараз там же в Слов\’янську зник американський журналіст і ще кілька громадян України. Всі деталі будуть оприлюднені на брифінгу в МВС, який почнеться в найближчі хвилини.
Я не знаю, які ще потрібні жертви, щоб змусити СБУ виконати нарешті прямий наказ Верховного Головнокомандуючого про знищення терористичних груп на Сході України. Інакше навіщо нам антитерористичний центр СБУ? Інакше керівництво СБУ має складати повноваження і відкривати арсенали народу, який відкрито знищує два введення диверсантів противника. Якщо генерали з антитерористичних сил будуть як і раніше так зухвало пасивні й завтра, то виникає питання – з чийого бюджету вони отримують зарплату? Тоді вони співучасники теж військових злочинів?\”

Джерело

peredplata