Каддафі мертвий

Каддафі мертвийЛівійський лідер Муаммар Каддафі, можливо, загинув не в результаті бомбардування або обстрілу, як повідомлялося раніше, а від рук 18-річного юнака.

Арабські телеканали, зокрема, Al Arabiya, демонстрували кадри з молодим лівійцем на ім\’я Ахмед аш-Шайбані, що сидить на плечах бійців Перехідного національної ради, стверджуючи, що саме він застрелив полковника. (Згодом стаття з сайту Al Arabiya з якихось причин була видалена).

При цьому аш-Шайбані тримає в руках золотий 9-міліметровий пістолет, який він нібито забрав у поваленого лівійського лідера перед тим, як убити його.

Судячи з усього, перед смертю над Каддафі знущалися. Він був захоплений живим, однак розлючені повстанці спочатку побили полковника. Потім хтось вистрілив у полковника кілька разів. Останню кулю в скроню випустив саме аш-Шайбані.

З точки зору світового права такий вчинок досить сумнівний і повинен викликати питання до Перехідної національної ради з боку світової спільноти.

Нагадаємо, що наприкінці червня на арешт Каддафі в Міжнародному кримінальному суді був виписаний ордер. У правосуддя були питання до Муаммара Каддафі та його сина у зв\’язку з нападами на учасників антиурядових демонстрацій. Світові лідери говорили, що воліли б бачити Каддафі в суді, аніж в могилі.

Офіційний висновок нової лівійської влади – Каддафі загинув від поранення в голову, що підтвердив розтин.

Працюючим в Лівії західним й арабським журналістам показали сьогодні убитого Муаммара Каддафі. Телеканал Al-Arabiya продемонстрував в ефірі тіло полковника.

Офіційний висновок нової лівійської влади – Каддафі загинув від поранення в голову, що підтвердив розтин, передає ІТАР-ТАРС.

Ці кадри можуть розвіяти останні сумніви тих, хто підозрював, що фотографії мертвого полковника – результат фотошопа. Роздягнений до пояса полковник, у крові, з декількома кульовими пораненнями в животі, пораненням у скроню, що стала для нього смертельним, лежить на підлозі.

Рано вранці влада має намір поховати його в таємному місці.

Одночасно із цим журналістам пред\’явили тіло Муатасима Каддафи, одного із синів колишнього лівійського керівника, що одержав смертельне поранення в груди, а також загиблого глави Міноборони при Каддафи Абу Бакра Юниса Джабера.

Тіла другого сина Каддафи – Сейфа аль-ислама – серед тих, що показали журналістам, немає. Тим часом повідмлялося також і про його загибель.

Поки достовірна інформація про нього відсутня, спочатку надходили дані про його захоплення, пізніше – про загибель і доставку тіла в Місурату, де перебувають й інші. За даними телестанції Al-Arabiya, Сейф аль-ислам поранений і перебуває в руках нової влади країни в Злитане, населеному пункті між Сиртом і Мисуратой.

Прихильники скинутого лідера, тим часом, продовжують наполягати на тому, що Каддафі живий, стверджуючи, що фотографії його загибелі зроблені ще 19 жовтня, на що вказують дані оригінального відеофайлу, викладені в інтернеті.

В ПНР заявили, що офіційно про звільнення Лівії буде оголошено в суботу вранці.

Колишній лідер Лівії Муамар Каддафі, який загинув у четвер на півночі країни, буде похований за мусульманськими звичаями в таємному місці, щоб його могила не стала місцем паломництва для його прихильників, передає телеканал \”Аль-Арабія\” з посиланням на заяву Перехідної національної ради (ПНР) .

Крім того, в ПНР заявили, що офіційно про звільнення Лівії буде оголошено в суботу вранці.

Нагадаємо, 69-річний Муаммар бен Мухаммад Абу Меньяр Абдель Салям бен Хамід аль-Каддафі, який правив Лівією 42 роки, загинув у своєму рідному місті Сирті після того, як його захопили в полон прихильники ПНР. Вантажівка, в якій Каддафі везли, як запевняє нова влада, в госпіталь, потрапив під перехресний вогонь. В результаті тільки-но заарештований екс-лідер країни отримав вогнепальне поранення в голову.

Джерело

peredplata