Спецпідрозділ \”Альфа\” у Слов\’янську не виконав наказ, під кулі йшли Нацгвардія та \”Омега\”

Під час антитерористичної операції в Слов\’янську бійці спецпідрозділу СБУ \”Альфа\” в бій не вступили.
Про це на своїй сторінці в Facebook пише главред Цензор.НЕТ Юрій Бутусов.

Спецпідрозділ "Альфа" у Слов'янську не виконав наказ, під кулі йшли Нацгвардія та "Омега"

\”Мені вчора багато писали – навіщо ти звинувачуєш в саботажі керівництво Антитерористичного центру СБУ? Вони ж виконують накази, їм же Турчинов забороняє стріляти\”, – пише Бутусов.

Журналіст зазначає, що головний антитерористичний підрозділ України – спецназ \”Альфа\” в бій у Слов\’янську з терористами не вступив – під кулі йшли виключно частини Національної гвардії МВС, в авангарді йшли бійці \”Омеги\”.

\”Один з них отримав тяжке поранення в шию. Наказ був! І його виконали всі частини, спрямовані на ліквідацію блокпостів терористів. Тільки \”Альфа\” наказ не виконала\”, – заявляє Бутусов.

Також журналіст пише, що ніяких бойових операцій по боротьбі з терористами в районі Слов\’янська СБУ не проводить.

\”Генерали Наливайченко та Крутов виявляють дивний спокій і витримку, примудряючись не виконувати свої службові обов\’язки. Виконуючий обов\’язки командира \”Альфи\” полковник Човганюк без коливань штурмував з \”Альфою\” Будинок профспілок на Майдані, який захищали беззбройні люди. А ось штурмувати озброєних терористів у Слов\’янську, які вбили його колегу капітана Біліченко, і важко поранили двох командирів \”Альфи\”, антитерористичний спецназ не насмілюється\”, – заявив він.

Юрій Бутусов також пише, що повідомив відомі йому факти вищому керівництву України.
UNIAN

peredplata