У Чернівцях зірвана сесія розпочалась скандалом

Сесія міської ради, яка сьогодні мала відновити свою роботу, розпочалася зі скандалу. Депутати Чесанов і Бешлей підняли питання соціальних проїзних. У сесійній залі знаходяться також перевізники, представники Самооборони та десь близько 30 пенсіонерів.

Як передає наш кореспондент люди налаштовані дуже агресивно, вони обурені і вимагають залишити проїзні, при цьому блокують трибуну та не дають можливості ні депутатам, ні перевізникам, щось пояснити. Самооборона намагається контролювати ситуацію, щоб сесія відбувалась спокійно і виважено.

Секретар Чернівецької міської ради Кушнірик вважає, що вся ця акція спланована і в ній дуже добре прослідковується почерк одного з кандидатів на посаду міського голови.

Щоб якось врегулювати ситуацію Олена Калмикова запропонувала пенсіонерам завтра о 10 год. зустрітись з перевізниками та у спокійному робочому режимі вирішити усі питання. Коли люди нібито погодились знову вигулькнув Чесанов та почав збурювати і закликати людей не покидати сесійної зали, стояти на своєму до кінця.

Представнику перевізників Павліні Храпчинській вдалося дістатися трибуни, вона намагалась пояснити людям ситуацію, що видача соціальних проїзних це був піар хід Михайлішина перед виборами, а з бюджету перевізникам не було виділено жодної копійки. Та люди не хочуть нічого чути, вони кричать \”Ганьба!\” і вимагають своє. Діалогу не виходить. Ситуація дуже напружена та наелектризована.
Протистояння триває.

Після тривалих \”гарячих\” вимог з боку представників пенсіонерів, депутати таки проголосували більшістю (36 із 43 присітніх) за проект рішення щодо встановлення мораторію на відміну соціальних проїзних квитків та підвищення тарифів на проїзд у міському громадському трнаспорті.

peredplata