\”Буковинська сотня\” подала голос

"Буковинська сотня" подала голос Заява
з приводу останніх подій у Чернівцях

Громадська організація «Буковинська сотня» висловлює стурбованість спробами реваншу з боку місцевих збанкрутілих політиків та їх поплічників, намаганням переглянути результати боротьби українського народу на Майдані Незалежності у Києві та прагненням відновити попередній кримінальний режим на території області. На тлі розвитку ситуації в Україні такі їх дії виглядають як відпрацювання російських технологій дестабілізації ситуації в регіоні.
Так, 28 квітня п.р. близько 100 пенсіонерів та місцевих маргіналів захопили приміщення Чернівецької міської ради, заблокували роботу сесійного засідання, висунули ультиматум до органів влади та у силовий спосіб протягнули прийняття потрібного рішення, а також спробували обрати «народного мера» у вигляді розцілованого Бешлея чи Михайлішина.
Одночасно близько 50 «жіночок», невідомо ким організованих, провели штурм військової частини А2582, більш відомої як «300-й полк» по вул. Московської Олімпіади, проникли на її територію та вимагали відпустити мобілізованих вояків до дому та не відправляти їх на Схід.
На нашу думку, розвиток зазначених подій нагадує початок російських провокацій на Сході країни, де «сепаратисти», стоячи за спинами жінок і дітей, захоплювали військові частини та адмінбудівлі. Єдине, чого не вистачало, щоб події повністю повторювали ситуацію на Сході – то це Георгіївських стрічок та зброї. При цьому зрозуміло, що розвиток подій навколо міської ради є спланованою акцією в рамках передвиборчої кампанії кандидата на посаду Чернівецького міського голови Віталія Михайлішина, який до останнього заявляв, що підтримує дії Януковича проти Майдану.
На цьому тлі викликає обурення повна бездіяльність місцевих правоохоронних органів, як і їх «колег» на сході країни. Вимагаємо від керівництва УМВС України в Чернівецькій області негайно взяти під свій контроль ситуацію в регіоні, інакше заявляємо про недовіру йому та вимагатимемо відставки начальника.
Вважаємо, що в ході відзначення травневих свят існує реальна загроза вчинення провокацій на території краю, якщо не з боку громадян Росії, то принаймні від їх прислужників з числа депутатів Чернівецької міської ради від Партії регіонів та «тушок». Тому нагальною виступає мобілізація усіх патріотичних сил на протидію такому сценарію.
Колишні відставлені регіонали завдяки виборчим технологіям знову рвуться до влади в Чернівцях, чого не можна допустити. Тому закликаємо кандидатів на посаду Чернівецького міського голови, які вважають себе представниками демократичних сил та які відстоюють ідеали Майдану напередодні виборів об’єднатися навколо найбільш рейтингового кандидата, щоб не допустити до влади в місті сили реваншу, котрі сподіваються на розпорошення виборців між численними кандидатами.
Новообраного Чернівецького міського голову, котрим, переконані, стане проєвропейський політик, який відстоюватиме демократичні цінності, закликаємо одразу після перемоги докласти усіх зусиль для ініціювання та проведення дострокових виборів депутатів Чернівецької міської ради. Нинішня міськрада фактично не відображає інтереси мешканців міста Чернівці та є клубом за інтересами людей, які представляють лише самих себе. Переконані, що новий склад ради, без бешлеїв, чинушів, «зельоних», «кабанів» та багатьох інших, вільний від впливу проданів, фірташів, борисових тощо розпочне нову сторінку розвитку Чернівців.

Прес-служба ГО «Буковинська сотня»

peredplata