Країна вимагає дій і результатів, інакше будуть кадрові зміни в складі Кабінету Міністрів – Яценюк

Країна вимагає дій і результатів, інакше будуть кадрові зміни в складі Кабінету Міністрів - Яценюк(Вступне слово Прем\’єр-міністра України Арсенія Яценюка на засіданні Уряду 30 квітня 2014 року)

ЯЦЕНЮК А.П. – Зараз у Вашингтоні розпочинається засідання Ради директорів МВФ. Винесено питання порядку денного про надання Україні фінансової допомоги в розмірі 17 млрд доларів США. Буквально за декілька годин Рада директорів МВФ прийме остаточне рішення, і ми сподіваємося, що це рішення буде позитивним.

Що стосується енергетики. Ми досягли домовленості про проведення тристоронньої зустрічі у форматі Україна – Європейський Союз – Російська Федерація щодо врегулювання газового конфлікту. Нагадаю ще раз усім: Україна надіслала російському \”Газпрому\” передарбітражну претензію. Через 29 днів, якщо не буде досягнуто згоди і задоволені претензійні вимоги української сторони, ми вже будемо зустрічатися в Стокгольмі в Міжнародному арбітражному суді.

Сьогодні на Уряді ми з вами повинні прийняти план заходів про відзначення 9 травня. Міністр буде доповідати. Я прошу, щоб кожна область, кожен район відзначали цю подію відповідно до нашого розпорядження.

Сьогодні Кабінет Міністрів розгляне і подасть до парламенту Закон \”Про загальнонаціональне опитування\”, яке повинно відбутися 25 травня поточного року, – загальнонаціональне опитування по тих питаннях, які сьогодні турбують Україну. Це питання єдності, територіальної цілісності держави і питання децентралізації влади. Уряд затвердив своє бачення регіональної реформи і децентралізації влади, і ми йдемо цим шляхом. І прошу, щоб Віце-прем\’єр-міністр Володимир Гройсман організував обговорення в кожній області, кожному місті, кожному районі загальної концепції внесення змін до Конституції, децентралізації влади, збалансування її і наділення додатковими повноваженнями регіонів. На це є запит суспільства, і ми дамо відповідь на цей запит.

В рамках децентралізації влади я окремо хочу зазначити те, що ми готові до додаткових гарантій на відповідній території російськомовному населенню і мовам інших національних меншин. Це є наша позиція, яка є незмінною, і я неодноразово її декларував.

Протягом сьогоднішнього дня я мав зустрічі в Службі безпеки України з усім складом СБУ та з українською міліцією. І завдання правоохоронної системи – забезпечити правопорядок і безпеку на вулицях міст і сіл. І я ставлю це як ключову вимогу до Міністерства внутрішніх справ, до Служби безпеки і до всієї правоохоронної системи держави. Люди повинні відчути, що їх захищає держава, а держава зобов\’язана використати всі законні методи для того, щоб людина не боялася виходити на вулицю.

І тому на свята особливий порядок чергування: задіяти всі засоби і методи для забезпечення законності, правопорядку і безпеки українських громадян.

Також сьогодні Уряд прийме рішення про створення територіальних штабів оборони на пропозицію Міністерства оборони та забезпечення відповідного фінансування територіальних штабів оборони.

Шановні члени Уряду! Країна вимагає дій і результатів. Якщо будуть дії і результати, значить, Уряд виконає свою функцію. Якщо відповідних дій і результатів в найкоротші терміни не буде, це означає, що будуть кадрові зміни і в складі Кабінету Міністрів, і по всій вертикалі.

Дякую пресі за увагу!

peredplata