У Луганській області йдуть бої Нацгвардії й сепаратистів

У Луганській області вже 4 години відбуваються зіткнення між бійцями Національної гвардії України й \”Армією південного сходу\”.

Про це начальник відділу зв\’язків із громадськістю УМВС у області Тетяна Погукай повідомила агентству \”Інтерфакс-Україна\”.

За її словами, бій іде в районі міст Рубіжне й Лисичанськ.

Є інформація про 4 поранених. За словами Погукай, вони вже доставлені в лікарню.

Також вона підтвердила, що в ході зіткнення було підірвано міст через ріку Сіверський Донець.

\”Зараз бої тривають\”, – сказала представник МВС.

У Лисичанську з самого ранку звучить сирена. Лисичанський міськвиконком закликав жителів не піддаватися паніці й по можливості залишатися вдома.

У штабі так званої \”об\’єднаної армії південно-сходу\” повідомили, що в Рубіжному постраждали понад 10 осіб, передає Interfax.ru.

\”У Лисичанську невідомі підірвали міст, а потім стали розстрілювати автобуси й мирне населення\”, – заявив представник штабу.

Він зазначив, що \”інформації про загиблих поки немає\”. \”Поки нічого не відомо про загиблих і потерпілих у Лисичанську. Але люди кидають доми й біжать на південь ЛНР\”, – додав співрозмовник \”Інтерфаксу\”.

Крім того, лідер Народного фронту Луганської області Олексій Чмиленко повідомив \”Інтерфаксу\”, що в результаті бойових зіткнень біля станиці Луганська серед \”ополченців\” потерпілих немає, поранення отримали кілька українських силовиків.

Крім того, за даними Чмиленка, колона бронетехніки українських силовиків рухалася в напрямку міста Лисичанськ.

\”Не виключаю, що супротивник спробує взяти під контроль якомога більше території Луганщини напередодні виборів, для цього будуть використовуватися силові методи. Робиться це для того, щоб все ж хоча б на декількох дільницях провести день голосування\”, – сказав Чмиленко.
УП

peredplata