\”Володимире Володимировичу (Путін), хто вам дав право трактувати нашу конституцію?\” – Порошенко

Петро Порошенко вважає, що президент РФ не має права трактувати українську Конституцію і визначати, хто є легітимним керівником України.

Про це він заявив в інтерв\’ю російському \”Комерсанту\”.

"Володимире Володимировичу (Путін), хто вам дав право трактувати нашу конституцію?" - Порошенко

фото www.politnavigator.net

На питання про те, що Путін неодноразово заявляв, що вважає Віктора Януковича легітимним президентом України, Порошенко відповів, що \”це думка громадянина Путіна\”.

\”Якщо хтось вважає, що щось в країні не так, подайте до Конституційного суду. Громадянин Янукович може подати до КСУ оскарження рішення Верховної ради про своє відсторонення\”, – сказав Порошенко.

\”І рішення Конституційного суду буде остаточним і оскарженню не підлягає\”, – додав він.

На репліку журналіста про те, що не було дотримано процедура, Порошенко заявив:

\”А хто вам дав право трактувати мою конституцію? Вам, шановний Андрію (Колесніков, журналіст – ред.), чи вам, шановний Володимире Володимировичу (Путін), хто вам дав право трактувати нашу конституцію?\”

Ймовірний переможець президентських виборів заявив, що його не цікавить думка іноземців з приводу українських внутрішніх справ.

\”Ваша думка як громадянина вашої країни щодо того, хто у мене повинен бути президентом, мене не цікавить. Так само як громадянина Росії думка якого-небудь громадянина Канади, чи громадянина Австралії, чи громадянина Папуа-Нової Гвінеї не цікавить\”, – заявив Порошенко.

Як відомо, в Росії заявили, що будуть поважати вибір українців.

peredplata