Урочистості з нагоди інавгурації Порошенка відбудуться у Києві на Майдані

В.о. президента, голова Верховної Ради Олександр Турчинов сьогодні підписав розпорядження, відповідно до якого місцем офіційних урочистостей у день інавгурації нового президента визначив Майдан Незалежності в Києві.

Урочистості з нагоди інавгурації Порошенка відбудуться у Києві на Майдані

\”У зв\’язку із завершенням виборчої кампанії з виборів президента України, здійсненням народного волевиявлення та обранням глави держави, що є запорукою дальшого утвердження в Україні спільних з Європейським союзом цінностей демократії та верховенства права, ураховуючи велике значення для утвердження європейського вибору України мирних акцій протесту на Майдані Незалежності в місті Києві впродовж листопада 2013 року – лютого 2014 року, віддаючи шану полеглим учасникам цих акцій, та відповідно до статті 112 Конституції України провести на Майдані Незалежності у місті Києві урочистості з нагоди вступу на пост новообраного президента України\”, – пояснюється в розпорядженні, чому саме це місце обрали для урочистостей.

Водночас Турчинов створив робочу групу, котра має відповідати за підготовку цих урочистостей. Зокрема, в неї увійшли перший віце-прем\’єр-міністр Віталій Ярема (він же голова групи), міністр культури Євген Нищук, голова Київської міської державної адміністрації Володимир Бондаренко, начальник головного управління СБУ у м.Києві та Київській області Юрій Артюхов, начальник столичної міліції Юрій Мороз, а також у групу за згодою може бути включений народний депутат і щойно обраний міський голова Києва Віталій Кличко.

Робоча група має підготувати та затвердити план заходів, \”опрацювати питання та розробити заходи щодо нормалізації ситуації на Майдані Незалежності і прилеглих до нього вулицях у місті Києві та створення інших умов для забезпечення належного здійснення містом функцій столиці, передбачивши заходи, зокрема, щодо вшанування на Майдані Незалежності пам\’яті полеглих учасників мирних акцій протесту впродовж листопада 2013 року – лютого 2014 року\”.

Зазначимо, Турчинов сьогодні на засіданні Верховної Ради вже оголосив, що президентом України став Петро Порошенко. Інавгурація нового глави держави відбудеться після всіх необхідних юридичних процедур, що має виконати ЦВК.

Слід додати, що урочистості з нагоди інавгурації третього президента – Віктора Ющенка – після помаранчевої революції також відбувалися на Майдані Незалежності в Києві.

peredplata