Доблесні російські солдати зґвалтували хвору малолітню дочку кримського священика

Доблесні російські солдати зґвалтували хвору малолітню дочку кримського священикаУ 8 годин ранку в с. Перевальне в Криму в храм Покрови Пресвятої Богородиці УПЦ Київського Патріархату, виламавши двері, увірвалася група озброєних осіб кримінальної зовнішності, які були ряжены під козаків.

Нападники розгромили внутрішнє облаштування храму і захопили його, не допустивши настоятеля протоієрея Івана Катькало до Божої служби.

Коли прибув священик, погромники з російською лайкою напали на нього, побили автомобіль, – розповіли в Патріархії.

На захист свого пастиря виступили парафіяни, які також постраждали. Зокрема, побої отримала вагітна жінка і дочка отця Івана, хвора на церебральний параліч, яку потім зґвалтували.

На всі звернення до російської поліції в Криму спочатку не було жодної відповіді, – запевнили в прес-центрі.

Тільки через три години прибули російські окупаційні поліцейські, які, однак, стали на бік нападників. Як бандити – «козаки», так і поліцейські пояснювали свої дії тим, що «Київський Патріархат веде антиросійську діяльність і таким не місце в російському Криму».

На звернення керуючого єпархією архієпископа Климента російські влади Криму досі не відреагували.

У Київській Патріархії вважають, що напад на Покровський храм – спланована акція.

У прес-центрі розповіли, що напередодні, у суботу ввечері, до отця Івана Катькало додому приїжджав священик Московського патріархату (гундяевская секта РПЦ) і вимагав добровільно «звільнити» храм, заявивши: «це твої останні дні в Криму».

Прес-центр Київської Патріархії висловив рішучий протест проти насильницьких дій, скоєних проти храму, духовенства і віруючих Київського Патріархату в с.Перевальне, АР Крим.

«Ми вимагаємо від російської влади в Криму покласти кінець утисків православних українських віруючих, а відповідальних осіб з числа нападників і поліцейських, які їм сприяють, притягнути до відповідальності», – зазначили в Патріархії

Джерело

peredplata