Чернівецькі підприємці незаконно використовували для обслуговування кіосків тротуари

Чернівецькі підприємці незаконно використовували для обслуговування кіосків тротуари Вінницький апеляційний адміністративний суд задовольнив скаргу прокурора Чернівецької області і визнав незаконним рішення сесії Чернівецької міської ради, за яким ще в минулому році 7 підприємців отримали право, на підставі договору земельного сервітуту, складати проекти відведення земельних ділянок для підприємницької діяльності на Проспекті Незалежності.

Як повідомляє прес-служба прокуратури Чернівецької області, суд встановив, що вказані земельні ділянки надані за рахунок тротуару – тобто ділянки для руху пішоходів, яка знаходиться у межах червоної лінії, і на якій, згідно Закону України «Про автомобільні дороги», не допускається розташування будь-яких об’єктів, будівель, споруд або їх частин.

Крім того, договір земельного сервітуту укладається власником землі в тому випадку, коли йому потрібно усунути недоліки своєї суміжної ділянки. В даній ситуації ділянки були надані не для усунення недоліків, а для обслуговування кіосків.

peredplata