Літак Іл-76 у Луганську могли знищити через зраду диспетчерів

Однією з версій знищення літаку Іл-76, який терористи збили пострілом з ПЗРК в небі над Луганськом, є зрада з боку диспетчерів польоту.
Про це заявив в.о. міністра оборони Михайло Коваль, пише \”Інтерфакс-Україна\”.

\”Ті злочинці, які стріляли по цьому літаку, були дуже добре підготовлені. Цей злочин було підготовлено високопрофесійно. Могла бути і зрада серед диспетчерів, які відстежували політ\”, – сказав Коваль.

Також голова оборонного відомства додав, що за даним фактом в Міноборони ведеться службове розслідування.

Начальник головного оперативного управління Генштабу Збройних сил України, генерал-майор Олександр Шутов відсторонений від виконання обов’язків на період розслідування трагедії з літаком Іл-76.
Окрім нього, з аналогічної причини було відсторонено низка інших військовослужбовців, повідомив в інтерв\’ю «ТСН.Тиждень» в.о. міністра оборони Михайло Коваль.

За словами чиновника, терористи хотіли не просто підбити літак, а саме знищити його. Зокрема він повідомив, що в ту ніч у небі було три літака, і терористи навмисно обстріляли на ураження саме другий літак. «Було випущено дві ракети, а цей літак навіть під час влучення ракет у двигуни міг здійснити аварійну посадку на летовищі. Після влучення двох ракет ще була для гарантії випущена дуже довга черга із крупнокаліберного кулемета 12,7 чи то ДШК, чи то „Утес“. І стріляли бронебойно-запалювальними патронами. Вибух відбувся крила літака, де знаходився авіаційний гас, і літак впав на землю», — пояснив глава Міноборони.

Джерело: ТСН

peredplata