Екс-суддя: З Тимошенко – той же сценарій, що й з Ходорковським

Екс-суддя Микола Замковенко, який у 2001 році звільнив з-під варти Юлію Тимошенко, вважає, що в Україні реалізують \”російський сценарій\”.
\”Я вже давно говорив, що в Україні – сценарій Росії. Аналогічна ситуація була із Міхаїлом Ходорковським\”, – заявив він в інтерв’ю BBC.ua.

\”Спочатку проти нього (Ходорковського) порушили одну справу і засудили. Потім порушили іншу. Коли він відбував покарання, ще раз засудили і дали 10 років\”, – нагадав екс-суддя.

\”Так і з Юлією Володимирівною. Засудили, а потім перестраховуються, раптом апеляційний чи спеціалізований суди щось змінять у рішенні Печерського суду. Тому підіймають ще пару справ, аби вона не мала змоги займатися політичною діяльністю\”, – сказав Замковенко.

Коментуючи порушення справи проти нього, екс-голова Печерського райсуду Києва зазначив: \”Із 2001 року справа проти мене не закрита, але комусь потрібно було її витягти сьогодні і сказати, що справа порушена зараз. Вона тягнеться більше 10 років\”.

\”Тримають мене на уздечці, комусь я подобаюсь\”, – вважає Замковенко.

Екс-суддя припускає, що тепер його справа є попередженням суддям апеляційного суду (а це колишній Київський обласний суд, який закривав справу Тимошенко у 2001 році), які розглядатимуть апеляцію на рішення Печерського райсуду Києва у справі про газові контракти 2009 року.

peredplata